Per quart any consecutiu l'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, ha dissenyat una ornamentació i una il·luminació nadalenques descentralitzades amb l'objectiu de donar protagonisme a tots els districtes de la ciutat i afavorir l'activitat comercial als barris i pobles. «El Nadal, com la resta de celebracions a València, no sols ha de ser un motor cultural sinó també social i econòmic», ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.
Com a novetats enguany destaquen l'increment del pressupost per a la il·luminació nadalenca i l'augment d'arbres de Nadal per als barris de la ciutat. En total, n'hi haurà una trentena d'enclavaments en la ciutat amb ornamentació de Nadal, una circumstància que «permet, com en anys anteriors, que molts col·lectius aprofiten aquests nous punts d'atracció per fer les seues propostes lúdiques a la ciutadania, amb el dinamisme que això comporta per a tots eixos espais de la ciutat», ha explicat Fuset, qui ha destacat l'aposta decidida del govern de Joan Ribó per dissenyar «una oferta cultural descentralitzada, fruit de polítiques municipals que consideren que tots els veïns i veïnes de la ciutat tenen la mateixa dignitat i el mateix protagonisme durant tot l'any i també, per descomptat, en Nadal».
Enguany Benicalap i Malilla estrenaran arbres de Nadal, que se sumaran així als que s'instal·laran en les places de Patraix, Campanar, Benimaclet, Sant Valer (a Russafa), la Creu del Canyamelar i Doctor Collado (a Ciutat Vella), Orriols, Sant Marcel·lí i Abastos. En total, en seran 11 els arbres que complementaran al tradicional de la Plaça de l'Ajuntament (en varen ser sis els dos primers anys del mandat i nou l'any passat). D'altra banda, també s'incorpora la il·luminació del betlem que els darrers anys s'ha instal·lat a la Plaça de la Reina i s'afegeix una presa de tensió per a Cap d'Any en la plaça de Patraix. També als pobles es mantindran les cortines de llum LED o els cartells de 'Bon Nadal', que enguany també s'incorporen a Mauella i Forn d'Alcedo. A la plaça de l'Ajuntament també s'incrementaran un 25 per cent els bàculs decoratius. En total, el pressupost s'incrementa un 33% respecte a l'any passat i arribarà als 80.000 euros.
«Consolidem el Nadal com una gran celebració de la nostra ciutat, que ja no s'enclava al centre en exclusiva sinó que ho fa en una trentena de punts de la ciutat, una descentralització aplaudida per comerciants, com els de la plaça de la Reina, per la dinamització econòmica que suposa en altres enclavaments històrics i amb un fort component comercial», ha afirmat Fuset, qui també ha recordat que el Nadal segueix així l'estela d'altres celebracions com la Gran Fira, on també molts barris i pobles de València són protagonistes de l'oferta cultural de l'Ajuntament.