València

La iniciativa ReciPlàstic organitza un taller infantil de reciclatge

1 minut

ReciPlàstic

Un grup d'estudiants de primària del Col·legi Sant Marcel·lí de València ha participat en un taller infantil de reciclatge de plàstic i economia circular organitzat per la iniciativa ReciPlàstic, amb la finalitat de donar a conéixer el projecte pilot que es desenvoluparà durant els pròxims mesos al barri, que pretén «ampliar els seus coneixements sobre bones pràctiques de reciclatge per a millorar el medi ambient».

Aquesta visita al centre educatiu escolar, situat al barri de Sant Marcel·lí, és una de les accions contemplades per a donar a conéixer el projecte i per a fomentar la participació ciutadana del pilot que des de maig fins a juliol es desenvoluparà al barri.

El taller infantil, que es va celebrar ahir, ha despertat «gran interés» entre l'alumnat de primer de primària, que es va mostrar molt interessats a aclarir quins productes sí que es poden depositar en el contenidor groc i quins no, així com a conéixer com es pot donar una segona vida a aqueixos productes reciclats i què es pot fer amb ells, com per exemple, motxilles o roba elaborades de plàstic reciclat.

Tal com ha comentat el regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Berto Jaramillo, «totes les persones que ho desitgen podran participar a partir de l'1 de maig reciclant els seus envasos lleugers en qualsevol dels 25 contenidors grocs situats en el barri, obtenint ecopunts i tenint la possibilitat de canviar-los posteriorment per diversos premis».

Per a això, les persones interessades només han de registrar-se gratuïtament a través del web www.supermarcelina.com que estarà oberta a partir del 17 d'abril, en qualsevol dels llocs informatius a peu de carrer distribuïts pel barri o a l'Associació de Veïns de Sant Marcel·lí, la programació de la qual estarà al web o presencialment a l'Associació de Veïns de Sant Marcel·lí tots els dimecres des del 8 de maig fins a l'11 de setembre de 17.00 a 19.00 hores.

PROJECTE PLASTICIRCLE

València junt amb Utrecht (Holanda) i Alba Iulia (Romania) és una de les tres ciutats europees seleccionades per a desenvolupar el pilot. Els socis espanyols del consorci són el coordinador ITENE (Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística), Las Naves, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries Termoplàstiques Valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona). El consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com privades d'Espanya, Noruega, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia.