L'anell ciclista, la infraestructura valenciana més premiada

Des del seu naixement, l’anell ciclista acumula reconeixements en matèria de mobilitat sostenible

Guardar

Anell ciclista de València
Anell ciclista de València

L'anell ciclista ha celebrat el seu segon aniversari amb un nou reconeixement, però també amb una pujada d'usuaris que quasi arriba als dos milions. El passat 3 de març es complien dos anys des que aquesta infraestructura començara a créixer amb passos de gegant. En l'actualitat, l'anell ciclista s'ha convertit en un carril bici de 4,7 quilòmetres, que envolta la ronda interior de la capital del Túria.

Malilla, Luis Peixó, Armando Palacio Valdés, Bernat Descoll, Joan XXIII, els carrers Vicente Sancho Tello-Rodríguez de Cepeda-Ramiro de Maeztu-Jerónimo de Monsoriu, les avingudes de Maestro Rodrigo i Burjassot, la marginal esquerra de l'antic llit del riu Túria entre el Pont de les Arts i el Pont de Fusta, l'avinguda de Suècia, el carrer Conca i el Pont de Campanar o Tomás de Montañana-Manuel Candela són alguns dels trams que s'han anat desenvolupant, sense oblidar els carrils bici de l'Avinguda Regne de València i el del carrer Alacant.

Tots ells continuen augmentant, cada dia, el nombre d'usuaris que fan ús dels diferents trams que conformen aquest anell ciclista per a moure's per la ciutat. Però, la veritat és que, a més d'aquest creixement d'usuaris, els reconeixements a aquesta infraestructura també van en augment. Així, recentment, València s'ha alçat amb el premi Bikefriendly 2019, un reconeixement impulsat per la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, que integra 116 socis que representen a 550 localitats espanyoles, i pel qual també competien altres ciutats com Barcelona.

El palmarés de l'anell ciclista continua creixent, i sumant premis als ja obtinguts com el Primer Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat, atorgat per la Generalitat Valenciana el setembre de 2017; el Tercer Premi de la Setmana de la Mobilitat Espanyola, concedit pel Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient l'octubre de 2017, i també els XV Premis Ciutat Sostenible atorgats per la Fundació Fòrum Ambiental el juny de 2017.

No obstant això, Europa també es fixa en l'anell ciclista valencià. I és que no solament el programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) va seleccionar, en 2018, huit projectes de València en matèria de mobilitat sostenible per als quals va destinar un total de 1.443.000 euros, sinó que Mikael Colville-Andersen, l'expert internacional en mobilitat urbana, que assessora 115 ciutats de tot el món, va definir la nostra ciutat com "una ciutat moderna per la construcció d'una infraestructura per a bicicletes, que segueix la tendència internacional", en la línia de Vancouver i Toronto (Canadà) o Melbourne (Austràlia).

La regidoria de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, segueix en la promoció d'aquesta ambiciosa infraestructura, que no solament ha aconseguit reduir en un 2,6% el trànsit de vehicles a Ciutat Vella, sinó que ja ha aconseguit arribar a 1,9 milions d'usuaris.

Arxivat a:

Destacats