El Ple Municipal ha aprovat hui la proposta alternativa que recull les modificacions necessàries en el Pla d'actuació dels Blocs Portuaris perquè es garantisquen els drets dels seus residents. A més, en l'hemicicle s'ha acordat, sense el suport de l'oposició, que l'Ajuntament de València defensarà la llibertat d'expressió com a dret fonamental i es continuarà treballant amb polítiques actives per a impulsar la convivència entre ideologies.
El Ple Municipal ha aprovat la moció alternativa que ha presentat el regidor d'Urbanisme, Vicent Sarrià, en resposta a la moció presentada pel Grup Ciutadans, que ha comptat amb la votació en contra de Ciutadans i l'abstenció del Grup Popular. Aquesta proposta alternativa contempla «les modificacions necessàries que possibiliten un Pla d'actuació en els Blocs Portuaris per a la seua rehabilitació o reedificació, garantint els drets dels seus residents al re-allotjament provisional o definitiu, així com la possibilitat de continuar vivint en l'edifici resultant independentment de les seues condicions econòmiques d'acord amb la normativa vigent».
Narciso Estellés, per part del Grup Ciutadans, ha proposat amb la seua moció que «s'aconseguisca una solució més beneficiosa en els Blocs Portuaris del barri del Cabanyal-Canyamelar i que es pose a la disposició dels propietaris i inquilins legals tots els recursos necessaris a fi de quedar garantides les seues necessitats bàsiques durant tot el procés». «Aquesta moció s'ha fet pensant en les persones que volen solucions econòmiques i humanes», ha afegit. El regidor del Grup Popular, Alfonso Novo, ha exposat que «durant tres anys i mig s'ha consentit una degradació i ocupació il·legal en el Bloc Portuari». «La moció alternativa que s'ha presentat és massa generalista», ha destacat.
El regidor d'urbanisme ha explicat que «estem davant d'una solució a un problema de més de 30 anys, evidentment complex». Sarrià ha manifestat la seua voluntat que «totes les persones que viuen en eixe edifici tinguen accés a un habitatge digne i en unes condicions economicosocials adequades, però això necessita fer-se d'acord a la normativa vigent i amb seguretat».
«L'AJUNTAMENT DE VALÈNCIA DEFENSARÀ LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ»
En el torn de mocions, el Ple també ha debatut al voltant de la moció presentada per Fernando Giner, en el seu nom i en el del Grup Ciutadans, sobre «les subvencions i el suport a altres organitzacions que promouen el separatisme», davant la qual la regidora Glòria Tello ha proposat una moció alternativa que ha sigut aprovada sense el suport de l'oposició, després del vot en contra del Grup Ciutadans i l'abstenció del Grup Popular. En la moció aprovada «es defensa la llibertat d'expressió com a dret fonamental i la convivència entre ideologies».Giner ha expressat la seua oposició al fet que «s'atorguen subvencions directes a entitats que promouen el separatisme, i que es recolzen actuacions que van en contra de la Constitució i de la unitat territorial contemplada en aquesta». D'altra banda, en representació del Grup popular, Novo ha destacat que «amb aquestes subvencions i el suport als polítics presos catalans es falta el respecte a la Constitució i als estatuts». «Amb aquestes aparicions públiques li fa un flac favor a València perquè està en contra de la posició de la majoria dels valencians», ha afegit.
En resposta a aquesta moció, Glòria Tello ha puntualitzat que «València és una ciutat oberta i plural». És per això, que la regidora ha exposat una proposta alternativa en la qual es recull que «l'Ajuntament de València defensarà i propiciarà el respecte cap a la llibertat d'expressió com a dret fonamental recollit en l'article 20 de la Constitució». «Així mateix, es continuarà treballant amb polítiques actives per a impulsar els valors democràtics que permeten la convivència entre ideologies i maneres de pensar diverses i plurals», ha destacat.