València

Diàlegs Joves als Barris rep el premi al millor projecte en Transparència i Bon Govern

1 minut

premio-proceso-participativo

El procés de participació impulsat per la Regidoria de Joventut Diàleg Joves als Barris, una iniciativa que ha comptat amb un total de 1.300 aportacions, ha sigut distingit com el millor projecte en Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana en el Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics, CNIS, que s'ha celebrat aquesta setmana a Madrid.

El guardó ha reconegut «la profunditat, originalitat i obertura de mires la iniciativa de la Regidoria de Joventut, Diàlegs Joves al Barris», un procés de participació ha aconseguit que l'elaboració de l'esborrany del pla que marcarà les polítiques de joventut de l'Ajuntament els pròxims anys 2019 a 2023 haja comptat amb la major participació de la història. Més de 1.000 persones de centres educatius, entitats, associacions, professionals del sector i grups polítics municipals han realitzat un total de 1.300 aportacions. El Pla de Joventut serà aprovat pel Ple de l'Ajuntament, previsiblement, aquesta primavera.

El regidor de Joventut, Berto Jaramillo, ha elogiat l'«excel·lent treball dels funcionaris municipals en este procés que ha sigut exemplar». «Diàlegs Joves als Barris –ha continuat- demostra la importància de la participació per dissenyar polítiques en total col·laboració amb la ciutadania. El Pla de Joventut no solament ens permetrà treballar per als joves, sinó que treballarem amb ells. A més d'escoltar-los i incorporar la seua visió en el que ha de ser l'acció municipal, els hem apoderat», ha afegit.

Les aportacions s'han organitzat en cinc eixos: Joventut Emancipada, Compromesa, Participativa, Activa i Barris Joves, que giraran al voltant de les principals preocupacions de les i els joves de la ciutat, que són l'ocupació, l'habitatge, el voluntariat, la pràctica esportiva, l'oci, el temps lliure, la participació, l'habitatge i l'oci educatiu i el temps lliure.

Sobre aquestes bases, s'han realitzat diferents propostes: de foment del voluntariat (Save the Children), els punts d'informació sobre habitatge en espais juvenils (Consell de la Joventut), realització de tallers en punts de trobada de joves com a places, parcs o el llit del riu (Centre Municipal de Joventut de Sant Isidre) o facilitats econòmiques i administratives per als emprenedors joves (Centre Municipal de Joventut de Natzaret). Més del 90% de les aportacions han sigut incloses en l'esborrany del Pla de Joventut, que està en fase de tramitació administrativa.

El procés ha sigut avaluat per les persones participants, que l'han qualificat de «molt satisfactori», amb una puntuació de 8.6 punts sobre 10. Totes les aportacions, participants i la resta d'informació relacionada amb Diàlegs Joves als Barris es poden consultar en la plataforma web que ha servit de suport per al procés.

Etiquetes: