València i Torrent preparen un consorci metropolità per a gestionar el nou centre d'atenció a animals

Guardar

centro-animales
centro-animales

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Benestar Animal, Gloria Tello, i junt alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha visitat aquest matí els terrenys on es preveu condicionar el refugi d'animals de València i Torrent, en la partida Masia d'en Pere de Torrent. Tal com ha afirmat l'alcalde Ribó, «volem abordar aquesta qüestió de manera seriosa i avançada, i amb voluntat de donar una solució d'àmbit metropolità».

Els terrenys tenen una superfície total de 17.000 metres quadrats, i s'han adquirit amb l'objectiu de condicionar en ells un nou centre metropolità d'atenció animal de titularitat i gestió públiques. Una vegada en funcionament, el nou centre millorarà i garantirà la prestació del servei de recollida d'animals amb paràmetres de qualitat.

Tal com han explicat tots dos alcaldes, després de la compra dels terrenys, el següent pas serà la creació d'un consorci o ens similar que permeta contractar, de manera conjunta entre els dos ajuntaments, la redacció del projecte del futur centre. De fet, els secretaris municipals de València i de Torrent ja s'han reunit per a estudiar i arbitrar la fórmula per a dur a terme aquesta iniciativa. Per part seua, la regidora de Benestar Animal, Gloria Tello, ha destacat la millora que suposarà la posada en servici d'este nou centre en un espai de 17.000 metres quadrats, que és quasi nou vegades la superfície del centre actualment en ús a Benimàmet (2.000 metres quadrats).

Joan Ribó ha agraït a l'Ajuntament de Torrent i al seu alcalde, Jesús Ros, «la disponibilitat i la col·laboració que ha manifestat des del primer moment per a situar aquest centre que, a més, suposarà un gran pas endavant en l'aposta de les polítiques públiques pel benestar animal». L'alcalde ha subratllat que la voluntat és que siga una dotació d'àmbit metropolità; «de moment som només dos ajuntaments, València i Torrent, però tenim voluntat d'obrir-nos a la resta d'ajuntaments», ha afirmat. «Volem fer un gran centre d'atenció d'animals des del convenciment que és una necessitat, i que és un projecte que respon també a la voluntat de milers de persones que tenen un animal de companyia a la seua casa i que volen que els animals sense llar estiguen adequadament tractats».

De fet, l'Ajuntament de València ja ha reservat una partida en els Pressupostos Municipals per a 2020, que aniran assignats al nou consorci, i que podrà anar ampliant-se en la mesura de les necessitats.

L'alcalde de València, Joan Ribó, i el de Torrent, Jesús Ros, van signar a finals de 2017 el protocol general d'actuació entre els dos ajuntaments per a la implantació d'un refugi d'animals de titularitat pública i ús conjunt per les dues poblacions.

Després de la signatura del conveni, cada municipi va nomenar dos representants encarregats de buscar i seleccionar una ubicació estratègica i ben comunicada, i dimensionar adequadament les instal·lacions de cara a un ús metropolità. El conveni vigent assenyalava la voluntat dels dos municipis de «portar a terme un estudi de necessitats que permeta dimensionar les instal·lacions necessàries per a la prestació del servici per les dues parts, així com determinar les localitzacions més adequades per a la seua instal·lació i l'anàlisi de la viabilitat jurídica, econòmic i tècnica de la gestió conjunta del centre».

Durant el temps transcorregut des de la signatura de l'acord, s'ha determinat una possible ubicació adequada al servici a prestar, i s'han adquirit els terrenys necessaris. El següent pas serà la constitució d'una entitat comuna responsable de la gestió de l'habilitació del futur centre.

Destacats