25n
Orgull
Orgull

València i l’ONU s’alien per difondre els valors de l’alimentació sostenible

València i l’ONU s’alien per difondre els valors de l’alimentació sostenible
30/06/2021 -

L’alcalde, Joan Ribó, ha rebut aquesta vesprada el secretari general adjunt de l’ONU, Atul Khare, per impulsar una aliança entre el Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS) i el quarter de comunicacions de l’ONU a Quart de Poblet per promoure els valors de l’alimentació sostenible. “L’ONU ha trobat en València la ciutat adequada per aliar-se per la seua genuïna relació amb l’alimentació”, ha manifestat el primer edil, qui s’ha referit a la protecció dels xicotets productors, el Tribunal de les Aigües o la Tira de Contar, entre altres. La trobada entre Joan Ribó i Atul Khare té lloc en vigílies del dècim aniversari del quarter de comunicacions de l’ONU a Quart de Poblet.

“La relació entre la ciutat de València i l’ONU s’enforteix amb aquesta aliança, que permetrà captar i difondre valors, bones pràctiques i coneixements al voltant dels sistemes alimentaris urbans, així com posar-los en valor”, ha manifestat l’alcalde. Es tracta “d’un espai per compartir informació on València té molt a aportar”. Ribó ha assenyalat “el doble vessant local i global del CEMAS” i “el seu paper fonamental per capitalitzar la tasca de Nacions Unides amb les administracions locals”. El Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible “no parla només d’alimentació”, ha remarcat Joan Ribó, qui ha ressaltat les 39 àrees de coneixement que contempla el CEMAS, com ara el canvi climàtic, les polítiques de gènere o la relació entre l’àmbit urbà i rural.

L’encontre entre el primer edil i el secretari general adjunt de l’ONU té lloc en vigílies del dècim aniversari del quarter de comunicacions de Quart de Poblet. Per a Ribó, “aquest gest diplomàtic denota l’interés per establir relacions productives amb aquesta ciutat” per part de l’organisme intergovernamental i mostra “l’acostament de les Nacions Unides a les administracions locals, perquè al cap i a la fi el dia a dia, la vida quotidiana es fa a les ciutats”.

Així mateix, Joan Ribó ha apuntat que “la ciutat de València i l’ONU tenen una relació prou fonamentada”. En 2017 València va ser Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i en octubre de 2016 va ser la primera ciutat a signar un memoràndum de col·laboració i entesa amb l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO). A més, l’alcalde va presentar en febrer de 2019 el Centre Mundial de l’Alimentació Sostenible davant l’Assemblea General de les Nacions Unides a Nova York, convidat per qui aleshores era la seua presidenta, María Fernanda Espinosa.

Un altre dels assumptes tractats durant la recepció ha estat el grup de treball internacional encapçalat per València per potenciar l’estratègia smart city per combatre la covid-19. L’ONU, a través de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), va fer aquest encàrrec a l’Oficina Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament amb la finalitat de monitorar l’evolució de la malaltia, advertir senyals i anticipar el comportament per alentir així la propagació del virus. En eixe sentit, Ribó ha subratllat “les solucions TIC i les tecnologies digitals per impulsar la capacitat de resposta d’una ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 13 =