25n
25N
25N

València vol acollir el major esdeveniment tecnològic mundial i convertir-se en referent

El cànon costaria 5 milions d’euros i la ciutat rebria prop de 70.000 participants

Web Summit

València vol acollir el major esdeveniment tecnològic mundial i convertir-se en referent
05/06/2018 -

València vol ser referent mundial en tecnologia. La ciutat ha presentat la seua candidatura per a convertir-se en la seu del Web Summit a partir de 2019. El Web Summit és un dels esdeveniments tecnològics més importants de tot el planeta i concentra no solament avanços i innovacions amb un objectiu econòmic, sinó que parteix des de la sostenibilitat i des d’un “component social”.

L’esdeveniment va nàixer en la capital d’Irlanda, Dublín, fa deu anys, i la ciutat que l’acollirà fins a 2019 serà Lisboa (Portugal). És a partir d’ací quan València vol ser la seu del Web Summit, i per això ha presentat la seua candidatura, segons van anunciar ahir l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Una de les conseqüències inherents de resultar la guanyadora, és sens dubte que la ciutat es convertiria en un centre neuràlgic de la tecnologia. El primer edil de València va dir que aquest “no és un esdeveniment qualsevol” i que la seua celebració en la capital del Túria la convertiria en un “referent tecnològic en el món”. Segons l’alcalde, les últimes edicions del Web Summit van congregar a prop de 70.000 participants, per la qual cosa va voler subratllar l’impacte econòmic que implica.

Puig creu que solament amb la postulació, València ja ha fet part del camí per a ser un espai de referència. A més, el president valencià va apuntar que la ciutat compta amb un  “bon posicionament” en matèria tecnològica, així com en altres característiques com el sistema universitari, les seues infraestructures, o la seua potència turística, a més de bones capacitats tecnològiques, com és el cas de la seua extensa xarxa de fibra òptica.

Amb la candidatura, València es planteja albergar la Web Summit durant cinc anys segurs i altres cinc anys més amb caràcter prorrogable. Comportaria una inversió pel cánon d’uns 5 milions d’euros, que assumirien fifty-fifty l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana. Així mateix, Ribó va afegir que també l’Associació Valenciana d’Empresaris s’ha compromès a donar suport econòmic a l’esdeveniment si se celebra en la ciutat i que fins i tot el Govern espanyol podria declarar-lo d'”interès general”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

CCCC
torrent