25n
25N
25N

València torna a tancar temporalment els parcs per a contindre el ritme de contagis per la Covid-19

A València hi ha 664 zones de jocs infantils gestionades pel Servici municipal de Jardineria i l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars

València torna a tancar temporalment els parcs per a contindre el ritme de contagis per la Covid-19
16/09/2020 -

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que esta mesura es pren com a conseqüència de la situació epidemiològica en la ciutat i l’inici del curs escolar on “les autoritats sanitàries i educatives han establit un protocol molt complexe i molt detallat per tal de separar els i les alumnes i evitar el contacte entre diferents grups”. Per este motiu, ha assenyalat Campillo, “hem decidit reforçar estes mesures amb el tancament a partir de demà de les zones de jocs infantils de la nostra ciutat”.

L’Ajuntament de València tancarà i precintarà a partir de demà les 664 zones de jocs infantils de la ciutat, tal i com va fer durant l’estat d’alarma. Una mesura de seguretat dirigida a la població infantil a la vista de les circumstàncies actuals, com explica el vicealcalde. “Hem d’atendre a la situació especial en que es troba València, amb una població molt alta, que reb molts visitants i en la qual el coronavirus ha tingut un impacte important”.

La proposta compta amb el vist-i-plau del CECOPAL, el centre de coordinació de diferents delegacions de l’Ajuntament per a coordinar actuacions en estes situacions d’emergència així com per a optimitzar la gestió dels mitjans humans i materials disponibles. Campillo subratlla que els parcs i jardins continuaran oberts, i que només es tanquen temporalment les àrees recreatives infantils a l’aire lliure mentre es mantinga l’actual situació de repunt de la COVID-19.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha recordat que estes zones ja estaven sent desinfectades diàriament per un dispositiu especial format per 34 operaris i per al qual el Consistori ha invertit 147.000 euros. Ara, “anem un pas més enllà per contribuir a evitar concentracions en espais reduïts i mantindre la separació entre els xiquets i xiquetes”, ha dit.

“El tancament dels parcs infantils és temporal i es mantindrà fins que la situació epidemiològica ho permeta i baixe la curva de contagis en la ciutat, i en tot cas sempre pensant en la salut i la seguretat dels més menuts”, segons Campillo. “Es tracta d’afavorir el treball de les autoritats sanitàries competents per controlar els contagis”. En este sentit, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana “ara per ara les mesures més importants i eficaços front la COVID-19 són les d’autoprotecció; higiene personal, distància social i mascareta obligatòria”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =