25n
25N
25N

L'Ajuntament de València ultimarà la fase III B de recollida orgànica arribant a 235.764 persones

Així ho ha presentat en la roda de premsa el regidor de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic, Sergi Campillo, afirmant que amb aquesta fase es completarà el 30% que falta de la ciutat

L'Ajuntament de València ultimarà la fase III B de recollida orgànica arribant a 235.764 persones
01/07/2020 -

D’acord amb el projecte d’implantació orgànica i reorganització d’illes de contenidors, l’última fase, la III B, començarà a finals d’octubre i d’aquesta manera es completarà el 100% de la totalitat de la ciutat respecte a la gestió dels residus urbans. Cal remarcar que aquesta última fase comporta el 30% que queda de la ciutat, ja que en les fases anteriors ja es va arribar al 70% del total de la capital valenciana. En la roda de premsa, el regidor de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic, Sergi Campillo, ha anunciat que d’acord amb l’execució de la fase III B, remarcat que serà el 30% de la ciutat, s’arribarà a un total de 25 barris, 26 pobles i un total de 235.764 persones.

Aquesta última fase d’implantació de recollida orgànica s’ha dividit en tres zones, d’aquesta manera, la zona 1 alberga un total d’11 barris, 8 pobles i un total de 117.292 persones; la zona 2 comporta un total de 10 barris, 8 pobles i 82.126 persones, i finalment, la zona 3 abasta 4 barris i 34.346 persones.

En la mateixa línia, aquest projecte comptarà amb una sèrie de punts informatius itinerants que seran uns estands habituals de repartiments de kits, tal com es va realitzar en les fases anteriors de 2019. Es preveu un total de 65.000 kits de reciclatge per a repartir que contindran 3 bosses de ràfia (groga, blava i verda), un poalet de 10 litres d’orgànica, un paquet de compost per a jardineria o agricultura, un rotllo de bosses de fem compostables, un embús per a oli domèstic, un porta llapis retallable amb contingut gràfic de reciclatge i una malla reutilitzable per a la compra com a novetat d’aquesta fase, “per a conscienciar a la ciutadania que han de reduir els plàstics d’un sol ús”, segons el regidor Campillo.

Segons ha informat el regidor de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo pressupostàriament la Fase III B té una partida d’un total de 1.112,855,64 euros.

Respecte a la reorganització de les illes de contenidors, el consistori ha començat a enviar a associacions i barris de la mateixa ciutat una sèrie de propostes per tal que envien les propostes d’acord amb cada barri. A priori, els contenidors estaran agrupats en illes segons l’espai, però com a mínim comptaran amb un contenidor orgànic, un d’envasos lleugers i un de restes, en algunes illes es comptarà amb un contenidor de paper-cartó, i en aquelles zones on hi ha presència d’establiments de restauració, hi haurà un contenidor de vidre, ja que “són els establiments de restauració els majors productors de deixalles de vidre”, segons ha informat el regidor Sergi Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =