25n
25N
25N

València, l'escenari d'uns dels triatlons amb més participació del país

València, l'escenari d'uns dels triatlons amb més participació del país
11/09/2019 -

La ciutat acull, un any més, un dels triatlons populars amb major participació de tot Espanya. València Triatló 2019 se celebra aquest cap de setmana, amb més de 2.500 persones inscrites, el 73% de les quals no són esportistes federats, “una dada que marca el caràcter popular d’aquesta prova”, tal com ha ressaltat la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, durant la presentació d’aquesta competició que es desenvoluparà a La Marina i el seu voltant.

Concretament, La Marina serà l’escenari de la carrera, una de les tres proves d’aquesta cita esportiva que es disputarà en diferents distàncies (Olímpic, Sprint i Supersprint); La prova de natació es realitzarà en la Dàrsena del port, i la de ciclisme per diferents vies de la ciutat com ara l’avinguda del Port, i el carrer de Serradora. En aquests punts urbans el Centre de Gestió de Trànsit ha organitzat un operatiu especial per pal·liar la possible afecció del circuit ciclista a la mobilitat.

En la seua intervenció, la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha manifestat “que és una gran notícia per a València acollir aquest cap de setmana ( divendres 13, dissabte 14 i diumenge 15) la celebració del Triatló, el campionat europeu sub-23 i el paratriatló, que situaran a la ciutat en el mapa nacional i internacional de competicions d’alt nivell”. Seguidament, ha recordat que, com a gran novetat, en aquesta edició es podrà competir per parelles, mixtes, femenines o masculines, tant en la distància sprint i supersprint.

Amb tot, ha ressaltat que, donat els anuncis de temporal, demà es crearà un centre de coordinació en què estaran representants la Policia Local, La Marina, la Fundació Esportiva, i organitzadors de la prova “amb la intenció de seguir l’evolució meteorològica i prendre decisions en temps real”.

L’edil ha destacat que en aquestes proves “la ciutadania pot gaudir dels millors triatletes del continent“, i ha assegurat, “València s’aferma com a seu de proves internacionals”. Per últim, ha donat les gràcies al veïnat de l’entorn on es realitzarà aquesta prova per la seua comprensió i per donar suport a aquest esdeveniment, i també ha agraït “la col·laboració publicoprivada que fa possibles aquest tipus d’iniciatives”.

En la presentació del València Triatló 2019 també han intervingut la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor; el president de la Federació Valenciana de Triatló, Valeriano Moreno; i en nom de la Federació Espanyola de Triatló, Jorge García i els campions del món de triatló Héctor Catalá i Roberto Sánchez.

CIRCUIT CICLISTA I TALLS AL TRÀNSIT RODAT

Tot i que el gros de les proves té lloc dins de les instal·lacions de La Marina, el Centre de Gestió de Trànsit ha alertat de l’afecció sobre la via pública i el trànsit rodat del circuit de la prova de ciclisme, que estarà en servici, en horari de matins (07.30 a 12.30 h), tant dissabte 14 com diumenge 15. Aquest circuit afecta l’exterior de la Dàrsena del Port, l’avinguda del Port fins a l’encreuament amb Serradora, els carrers Serradora, cap al nord, i Lluís Peixó, on es fa un gir de 180° a l’altura del carrer del Comte de Melito per a tornar pel mateix recorregut.

Els talls al trànsit rodat es realitzaran des de la rotonda de l’Albereda amb Menorca en sentit nord, deixant lliure l’accés al pàrquing del Centre Comercial Aqua; també a l’encreuament carrer d’Eivissa-avinguda del Port en sentit Serradora i en sentit Dr. J.J. Dómine, tot i que el carril EMT-Taxi d’aquest darrer tram d’avinguda del Port, entre Serradora i Dr. J.J. Dómine, s’obrirà en els moments que siga possible. Al carrer de l’Enginyer Manuel Soto també es produiran talls al trànsit desviant-lo per Joan Verdeguer, tampoc es permetrà el seu accés des de la Plaça de l’Armada Espanyola. Cal dir que el Mercat del Cabanyal no es veurà afectat.

Per a les proves del dissabte a la vesprada (14.30 a 19.45 h), el circuit és el mateix però sense arribar al carrer de Lluís Peixó, és a dir, el gir de tornada s’executa en Serradora amb Martí Grajales. Els talls i desviaments al trànsit rodat també seran els mateixos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + tretze =

bombers
bombers