25n
25N
25N

València reparteix 600 packs tipus pícnic en els poliesportius i tramita 300 ajudes d’emergència social per valor de 135.000 euros

A disposició 176 places extra per a persones sense llar repartides en la residència d’esportistes de la Petxina i en dos hostals de la ciutat

València reparteix 600 packs tipus pícnic en els poliesportius i tramita 300 ajudes d’emergència social per valor de 135.000 euros
18/03/2020 -

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha explicat que l’Ajuntament de València ha repartit 600 bosses tipus pícnic en els poliesportius de Benicalap, El Carme i el Cabanyal, en els dos hostals on s’estan llogant habitacions, en els diferents punts de xabolisme i infravivenda i a través de l’atenció de carrer que realitza el Servici municipal d’Atenció a les Urgències Socials (SAUS) durant les 24 hores del dia, en col.laboració amb Creu Roja València. A més, el complex de la Petxina també està realitzant servici de menjador per a les persones allí allotjades. Segons explica Lozano, tot este dispositiu es mantindrà els pròxims dies mentres dure l’estat d’alerta.

D’altra banda, per a sol·licitar per “procediment ultraràpid” les ajudes d’emergència social, les persones que ja les hagen sol·licitat anteriorment en un Centre Municipal de Servicis Socials (CMSS), sols han de contactar telefònicament amb el seu centre. Es tracta d’unes ajudes per cobrir les necessitats bàsiques: alimentació, roba i productes farmacèutics. Entre dilluns i dimarts s’han tramitat ja 300 per un import de 134.531,42 euros.

Les 176 places d’allotjament extra, que se sumen a l’oferta habitual, que estan en funcionament a dia de hui (amb possibilitat d’incrementar-se, si cal) estan repartides entre la residència d’esportistes d’elit de la petxina: 114 places en habitacions (dobles, triples i familiars) , en els hostals La Barraca (48 places), Estrela Maris (4 places) i en el recurs de Cáritas (10 places).

Cal recordar que els poliesportius municipals de Benicalap, el Carme i Cabanyal estan oberts en horari de 10 a 14h per a poder usar les dutxes i WC. En ells es reparteix un kit d’higiene personal i un altre de menjar tipus pícnic.

A més, Lozano recorda que la regidoria tramitarà també les beques menjador municipals a d’aquells xiquets i xiquetes que les tinguen concedides (un total de 1.571 a tota la ciutat) i, per a fer-ho, realitzarà un ingrès directe en els comptes bancaris de totes les famílies de 200 euros per xiquet/a becat per a 30 dies.

Lozano ha explicat que “este dispositiu està suposant un esforç important per a la regidoria, tant de recursos de personal com econòmic, però en tot moment estem posant per davant la salut i els drets de les persones que es troben en una situació de sensellarisme a la ciutat de València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + tres =

caixaontinyent
paterna