25n
Orgull
Orgull

València ja treballa en un model de ciutat menys contaminant

Sánchez proposa traslladar el model de ‘Madrid Central’ a totes les ciutats amb més de 50.000 habitants, entre les quals es trobaria València

València ja treballa en un model de ciutat menys contaminant
04/09/2019 -

Pedro Sánchez (PSOE) presentava, ahir, les 300 mesures que conformen el seu programa, amb el qual pretén desbloquejar la investidura i evitar, així, unes segones eleccions generals. Entre elles, frenar les pujades abusives del lloguer, el blindatge constitucional del Sistema de Pensions o la incorporació de l’atenció bucodental a la sanitat pública. Però, a més, entre el llistat de propostes també es troba el compromís de traslladar el model de ‘Madrid Central’ a les ciutats amb més de 50.000 habitants, entre les quals es trobaria València, amb l’objectiu de crear “zones de baixes emissions”.

El govern valencià ja porta uns anys treballant en aquesta línia. Primer, amb el Govern de la Nau, es van establir les bases per a evolucionar cap a un model de ciutat molt més sostenible i net perquè, com explicava l’alcalde de València, Joan Ribó, “tenim clar el model de ciutat que volem, que no és un altre que un model on les persones i la seua qualitat de vida són la prioritat”. Un model que, en aquests quatre anys, ja ha agafat forma, i que es continuarà desenvolupant amb el Govern del Rialto.

El canvi climàtic amenaça i, a València, ja s’ha començat a combatre, de forma ferma, amb la sostenibilitat. Així, no solament s’ha apostat per projectes de peatonalització del centre de la ciutat, que aconseguiran una reducció considerable del trànsit rodat disminuint, així, els nivells de contaminació, sinó que, com ja anunciava Ribó, “la mobilitat canviarà molt en els pròxims quatre anys” en apostar pel transport elèctric.

EMT

Presentació nou autobús elèctric de l’EMT / 2018

Sens dubte, la mobilitat va lligada a la contaminació. Per tant, mesures com la rebaixa de l’impost de circulació en un 75% per als vehicles elèctrics sense emissions, la instal·lació de punts de recàrrega o la inversió d’empreses públiques, com l’EMT, en vehicles menys contaminants estan aconseguint no solament que la ciutadania, cada vegada més, aposte per aquest tipus de vehicles, sinó que la qualitat de l’aire siga millor.

Per això, en aquest aspecte, l’obstinació de l’Ajuntament de València per la construcció de l’anell ciclista també s’ha convertit en un altre punt clau en la reducció de la contaminació a la ciutat. Tant és així que, d’acord amb les dades del mes de juny de l’estació de control de l’aire de la Plaça de l’Ajuntament, es registrava un important descens dels paràmetres mesurats quant a contaminació -al voltant del 13% – al mateix temps que els usuaris de l’anell ciclista augmentaven considerablement. “Hem impulsat un model on les persones són la prioritat, i ja som la segona ciutat on més s’utilitza la bicicleta, gràcies al foment de les alternatives sostenibles al transport motoritzat”, apuntava Ribó.

En definitiva, mesures que han permés reduir, sistemàticament, la circulació dels vehicles menys respectuosos amb el medi ambient, i que situen a València com una de les ciutats que ja avança cap a eixe model de ciutat menys contaminant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + tretze =