25n
25N
25N

València, Torrent, Gandia, Paterna i Sagunt inicien aquesta vesprada el confinament perimetral de cap de setmana

La mesura s’aplicarà des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 hores del dilluns durant els caps de setmana i festius fins al 15 de febrer

València, Torrent, Gandia, Paterna i Sagunt inicien aquesta vesprada el confinament perimetral de cap de setmana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciava diumenge passat noves mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana. Una de les decisions més cridaneres anunciades pel cap del Consell era la decisió de tancar perimetralment les ciutats de més de 50.000 habitants durant els caps de setmana i festius.

A la província de València, les ciutats que es veuran afectades per aquesta mesura són València (800.215 habitants), Torrent (83.962 habitants), Gandia (75.798 habitants), Paterna (71.035 habitants) i Sagunt (67.173 habitants) a les quals se sumen Alacant, Elx, Castelló, Torrevieja, Orihuela, Benidorm, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vila-real de la resta del territori autonòmic.

En tots els casos, el confinament s’aplicarà des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 hores del dilluns següent, sent una mesura que s’allargarà, com a mínim, fins al pròxim 15 de febrer. Així, aquesta mesura implica que no es podrà eixir ni entrar a aquestes ciutats durant aquests caps de setmana.

REUNIÓ AMB LES CIUTATS AFECTADES

En el matí d’ahir tenia lloc una reunió telemàtica presidida pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per a coordinar el dispositiu especial que es posarà en marxa aquest cap de setmana per a perimetrar els termes municipals.

La trobada comptava amb la participació de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; la delegada del Govern, Gloria Calero; així com amb els comandaments del Cos de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Unitat Adscrita, i alcaldes i edils dels municipis de més de 50.000 habitants afectats per la limitació de mobilitat que s’ha estipulat per a caps de setmanes i festius amb la finalitat d’evitar la propagació del virus.

  • VALÈNCIA

La Policia Local de València iniciarà al migdia un dispositiu que comptarà amb la participació de 350 agents per a vetlar pel compliment del tancament perimetral de la ciutat. L’operatiu preveu controls permanents les 24 hores del dia en vies principals però també es controlarà el trànsit en carreteres secundàries en coordinació amb Policia Nacional, Guàrdia Civil i Unitat Adscrita, que realitzaran els seus respectius controls amb la finalitat d’evitar qualsevol desplaçament indegut.

El dispositiu també preveu la participació de la Unitat de Drons així com els quads, que patrullaran durant tot el cap de setmana per les platges de la ciutat a les quals, des de la Policia Local de València, se sol·licita que la ciutadania no es desplace.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha assenyalat que “hem d’evitar qualsevol aglomeració i mantindre la responsabilitat amb la qual ens hem comportat majoritàriament des de l’inici de la pandèmia”.

  • TORRENT

Pel que respecta a Torrent, l’alcalde Jesús Ros ha assenyalat que s’instal·laran sis controls policials i es desplegaran un total de 30 agents de policia.

Els controls, dirigits per la Policia Local i Nacional, se situaran en l’entrada a Torrent per l’autovia, en les dues estacions de metro de la ciutat i en les rotondes de la carretera de Picanya, del carrer Gómez Ferrer i en la del polígon Mas del Jutge. Així i tot, Ros ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana perquè “només així aconseguirem eixir d’aquesta situació tan crítica que estem vivint”.

  • GANDIA

Gandia ja té preparat el dispositiu especial, que s’ha dut a terme al costat de la Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil. La ciutat ha sigut distribuïda en zones en les quals s’han establit els accessos i eixides principals i secundàries. En aquests punts hi haurà controls permanents que es complementaran amb controls aleatoris.

L’alcaldessa Diana Morant ha assenyalat que “continuarem treballant amb total coordinació i cooperació entre administracions i les diferents Forces i Cossos de Seguretat per a fer complir la normativa amb la finalitat de salvaguardar la seguretat i salut de les persones”.

  • PATERNA

La Policia Local de Paterna està organitzant i reforçant els operatius policials que desplegarà durant els caps de setmana en els diferents accessos a la ciutat per a garantir l’estricte compliment del tancament perimetral del municipi decretat pel Consell fins al pròxim 15 de febrer.

Així ho ha anunciat el cap de la Policia Local, Rafael Mestre qui ha indicat que s’establiran controls policials en més d’una desena d’entrades i eixides al municipi, amb dues patrulles per punt des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 hores del dilluns, i des de les 15.00 hores de la vespra de dies festius fins a les 15.00 hores de l’endemà festiu, tal com estipula el decret de la Generalitat Valenciana.

  • SAGUNT

Des de l’Ajuntament de Sagunt i la Regidoria de Policia Local, i en coordinació amb la resta de Cossos i Forces de Seguretat, es realitzaran controls de vigilància per al compliment de les restriccions sobre mobilitat i confinament perimetral, realitzant controls constants i aleatoris en les diferents vies d’accés.

L’alcalde Darío Moreno ha fet una crida a la ciutadania perquè actue amb màxima responsabilitat i, d’aquesta manera, “poder detectar el mínim d’incompliments possible perquè això també ens ajudarà a doblegar aquesta tercera ona en el menor temps possible”.

EXCEPCIONS EN ELS DESPLAÇAMENTS

Malgrat que totes les ciutats han preparat un dispositiu especial per a assegurar el rigorós compliment de les mesures, els cossos policials no s’oposaran a la circulació de les persones que necessiten entrar o eixir d’aquestes localitats per a atendre i cuidar a persones majors o dependents.

Tampoc ho faran a persones que necessiten viatjar per motius laborals, tenint en compte que els desplaçaments per treball estan restringits a dues persones no convivents.

Tots aquests desplaçaments hauran de ser adequadament justificats.

CONTENIR L’AVANÇ DE LA PANDÈMIA

Així mateix, dilluns passat 25 de gener van entrar en vigor noves mesures com la limitació de les reunions en el domicili sols als convivents i a dues persones, o dos nuclis de convivència diferents, en espais públics siga en interior o a l’aire lliure.

Una limitació que no regeix reunions laborals, institucionals i les activitats en l’àmbit educatiu i també és excepció el cas de cura de persones vulnerables.

A més, s’ha prorrogat el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana.

La situació sanitària en la qual es troba immersa el territori valencià va obligar el president a anunciar aquestes noves restriccions per a, així, tractar de frenar l’avanç d’una tercera ona que ha superat la incidència de la primera, disparant els contagis i les morts.

“Travessem el moment més difícil de tota la pandèmia amb una transmissió del virus descontrolada i amb una pressió creixent en tots els departaments de salut”, assegurava fa uns dies Ana Barceló, consellera de Sanitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − un =