25n
25N
25N

València i Torrent s'uneixen per a la creació d'un refugi d'animals

València i Torrent s'uneixen per a la creació d'un refugi d'animals
04/12/2017 -

Els ajuntaments de València i Torrent han constituït aquest matí la comissió de treball per a la creació d’un centre d’animals abandonats. Un grup de treball format per personal tècnic d’ambdós governs municipals i també pel president de la Federació d’Associacions Animalistes de la Comunitat Valenciana (Fendeva), José Manuel Gil, a proposta de l’Ajuntament de València.

“L’objectiu de la comissió és la creació d’un refugi d’animals abandonats entre València i Torrent, però obert als municipis que vulguen sumar-se”, ha exposat la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello. “Treballar de forma mancomunada és una línia innovadora entre dos municipis grans, però això marcarà un abans i un després en la resta. La lògica fa que els municipis es mancomunen per a aquest tipus d’accions, ja que és una via de gestionar els centres d’animals sense externalitzar i sense emprar pràctiques no habituals en polítiques animalistes. El futur implica crear sinergies”, ha destacat la regidora Tello.

Després d’un mes de la signatura del protocol d’intencions per a disposar d’un centre de recollida, l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha expressat “l’interés a donar solució a un problema que és de la gran majoria de municipis de l’àrea metropolitana. Una iniciativa que té la idea de sumar també a la resta d’ajuntaments de l’Horta Nord i l’Horta Sud, si així ho consideren”. Hui la comissió de treball s’hi ha constituït amb plena autonomia per a plantejar propostes i per a aconseguir un “refugi amb garanties, com a exemple de funcionament d’allò públic”, ha dit Ros.

La constitució de la comissió a l’Ajuntament de Torrent ha comptat amb la presència de personal tècnic d’ambdós ajuntaments, així com de regidors de Torrent. Tots ells han expressat la importància de la dimensió metropolitana d’aquest servici i de dotar als animals abandonats d’un espai idoni i sense comptar amb el sector privat, ja que “no es pot traure un lucre de la vida dels animals”.

A més, els membres de la comissió han destacat la necessitat de potenciar la conscienciació entre la societat per acabar amb el problema de l’abandó dels animals, i també han concebut la comissió com un espai de debat i d’estudi sobre tots els temes que impliquen tant el refugi com els drets dels animals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − tres =

bombers
CCCC
bombers