València té cinc milions de metres quadrats de zones verdes

Guardar

antiguo cauce parque riu turia viejo vlcextrafoto carles desfilis-1
antiguo cauce parque riu turia viejo vlcextrafoto carles desfilis-1

El vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, participa aquesta vesprada, juntament amb la tinent d'alcalde de Barcelona, Janet Sanz, en la conferència telemàtica "Ciutats verdes enfront de la covid" que organitza la Fundació "Nous Horitzons" amb el suport del Parlament Europeu. Campillo repassarà les actuacions de València en matèria de sostenibilitat, medi ambient, mobilitat i urbanisme per tal de crear una ciutat més verda. Sergi Campillo afirma que "les ciutats són ja l'espai on viu el 50% de la població mundial i el 80% de la població espanyola i, per tant, són el nucli més important per fer front a la covid i a altres pandèmies".

Sergi Campillo ha afirmat que "València viu des del 2015 una revolució en termes de sostenibilitat, aplicada a totes les àrees de govern". Unes polítiques que, segons Campillo, "ara mateix s'estan estructurant en l'Estratègia València 2030 per dissenyar una vertadera agenda urbana en València i que ens resulten aliades per a combatre els efectes més nocius de la covid". Per al vicealcalde, "gaudir de més espai públic guanyat al cotxe a través de les múltiples accions de conversió per a vianants de vies públiques, la creació de noves zones verdes a la nostra ciutat o l'impuls a l'ús de la bicicleta són només tres exemples de polítiques que clarament aposten per ciutats més resilients a la covid-19 i, sobretot, ciutats millor preparades per a fomentar la salut i el benestar dels seus veïns i veïnes".

En este sentit, Campillo afirma que València disposa de 4.962.734 metres quadrats de zones verdes distribuïdes per tota la ciutat. Els jardins del Real, amb 182.922 metres quadrats, és una de les zones verdes més gran de València, seguida pel parc de Capçalera, amb 167.869 metres quadrats; el tram IV i V del Jardí del Túria, amb 148.960 metres; i el tram X i XI, amb 135.725 metres quadrats. Un espai de nova creació com el Parc Central disposa de 72.814 metres quadrats mentre que el parc de Benicalap té una superfície de 80.000 metres quadrats.

El regidor d'Ecologia Urbana ha destacat que la superfície de jardins i zones verdes s'ha incrementat en més de 268.000 metres quadrats en els últims cinc anys i també hi ha 6.365 arbres més que en 2015. Sergi Campillo diu que "València viu un procés de renaturalització i de creació de noves zones verdes en tota la ciutat i ho hem fet fomentant la biodiversitat". Segons Campillo, "és una revolució de la sostenibilitat on s'ha invertit l'ordre de prioritats i de polítiques que fomenten la salut i la qualitat de l'espai urbà".

MOBILITAT PER ALS VIANANTS

El vicealcalde també ha destacat les polítiques de mobilitat "que han posat en el centre el vianant i els mitjans de transport com la bicicleta". Per això, Campillo afirma que "estem recuperant centenars de milers de metres quadrats que abans eren per al cotxe i ara són per als veïns i veïnes de la nostra ciutat, per gaudir de les nostres places, i totes aquestes mesures poden ajudar a les ciutats a ser més resilients davant la covid i davant altres fenòmens que posen en perill la nostra salut".

Campillo destaca la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament o de la plaça del Pintor Segrelles així com les pròximes obres de condicionament de la plaça de la Reina, entre d'altres. En aquest sentit, el vicealcalde afirma que València gaudeix de 156,1 kilòmetres de carrils-bici i 59.225 metres quadrats recuperats per a ús per a vianants, 42 rutes escolars i 706 kilòmetres de carrers a 30 kilòmetres/hora, un increment del 2.914% des de l'any passat.

D'aquestes i altres mesures, el vicealcalde parlarà juntament amb Janet Sanz, tinenta d'alcalde de Barcelona; Andy Deacon, director global de "Majors for climate and energy"; i Claire Roumet, directora executiva d'Energy Cities.

Destacats