25n
25N
25N

València és la tercera província amb més beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital, fins a 8.565 llars

València és la tercera província amb més beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital, fins a 8.565 llars
24/10/2020 -

La província de València és la tercera amb major nombre de llars beneficiàries de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), amb 8.563 sol·licituds aprovades, segons les últimes dades publicades pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Madrid i Sevilla són les províncies amb major nombre de llars que ja reben l’IMV aprovat pel Govern, amb 12.897 i 11.495 sol·licituds aprovades respectivament.

Els segueixen per davall dels 10.000, València amb 8.563 llars que ja reben la prestació, Cadis amb 8.493, Màlaga amb 6.899, Alacant amb 6.887 i Barcelona amb 6.732, segons les dades consultades per Europa Press. En l’altre extrem se situen Segòvia i Terol, amb 276 cadascuna, Guadalajara amb 247, i Sòria amb 121. Totes aquestes dades es publiquen mancant fer els encreuaments amb les hisendes forals.

En total, l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha reconegut ja a més de 136.000 llars l’Ingrés Mínim Vital. D’aquesta manera, quatre mesos després de la seua posada en marxa, la prestació arriba a més de 400.000 persones, de les quals pràcticament la meitat són menors.

Fins al moment, s’han rebut més d’un milió de sol·licituds d’Ingrés Mínim Vital, la majoria, un total de 133.113, procedeixen de llars de Madrid, encara que també destaquen: Barcelona amb 81.198 expedients, Sevilla amb 62.861 i València amb 61.079.

No obstant això, del total de peticions que han arribat a l’INSS pels diferents canals, més de 40.000 expedients estaven duplicats o buits. Aqueixa primera depuració situa els expedients vàlids en 975.000.

El Ministeri va assegurar la setmana passada que després dels ajustos normatius del mes de setembre, realitzats després de la primera avaluació de la prestació, el ritme de tramitació ha anat augmentant, de manera que actualment s’han analitzat més de la meitat dels expedients vàlids. En total, més de 488.000 expedients han sigut tramitats per la Seguretat Social.

Dels expedients processats, pràcticament dues terceres parts (328.000) han sigut resolts, mentre que a altres 160.000 se’ls ha demanat que esmenen errors, com per exemple el de completar la documentació. A més, 192.000 sol·licituds han sigut denegades, en la major part dels casos per superar nivells de renda i patrimoni.

Per al senador de Compromís, Carles Mulet, aquests “són dades molt millorables” i, per això demana inaugurar “amb urgència” la coordinació amb les autonomies.

“El que ens temíem està ocorrent: l’administració partia de zero, no té mitjans humans, dades ni mecanismes, podrien generar-se duplicitats que acaben perjudicant les persones per haver enviat tard i malament els protocols i no ha sigut fins al cap del caos quan s’han obert a la cogestió amb les CCAA de l’IMV”, ha criticat.

Si bé, Escrivá va indicar recentment, durant la seua compareixença en la Comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions del Congrés dels Diputats, que els funcionaris del Ministeri estan “cada dia” parlant amb les CCAA i que si la gestió de l’IMV s’haguera deixat en mans de les comunitats des del principi “s’haguera retardat moltíssim el procés”, ja que “tarden anys i anys a arrancar una prestació”.

CARTA DE LES PERSONES SENSE LLAR

D’altra banda, la setmana passada, l’Ingrés Mínim Vital va rebre les crítiques del col·lectiu de persones sense llar perquè asseguren que aquesta prestació no arriba a les 33.000 persones que es troben en aquesta situació a Espanya.

“Clar que no funciona Senyor Escrivá, però precisament perquè l’Ingrés Mínim Vital té fallades en el seu disseny i implementació que exclouen a persones que estan en situacions de gran necessitat, com aquelles que manquen d’una llar”, va subratllar l’entitat Llar Sí en una carta enviada a Escrivá, a la qual va tindre accés Europa Press.

Entre aquestes barreres, en la missiva assenyalen que la principal és l’empadronament, un requisit per a accedir a l’IMV que no compleixen moltes persones sense llar. D’altra banda, indiquen que pot donar-se el cas que aquestes persones es troben empadronades “en albergs, bancs en la via pública o fins i tot fanals”.

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions s’ha compromés a realitzar una nova avaluació de la prestació a principis del pròxim any per a conéixer la cobertura real de l’Ingrés Mínim a través de microdades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + disset =