25n
25N
25N

L'Ajuntament de València suspén la Nit de Sant Joan per la pandèmia: "És el més prudent"

L'Ajuntament de València suspén la Nit de Sant Joan per la pandèmia: "És el més prudent"
05/06/2020 -

L’Ajuntament de València ha decidit suspendre enguany la celebració de la Nit de Sant Joan a les platges de la ciutat davant la pandèmia de la Covid-19 i per a evitar aglomeracions, com ha anunciat aquest divendres el vicealcalde i portaveu del govern municipal, Sergi Campillo.

L’edil ha explicat que aquesta mesura s’ha adoptat en la Comissió de Seguiment de la Covid-19 que ha tingut lloc en el consistori i ha destacat que és l’opció “més prudent” davant l’actual crisi sanitària.

Campillo s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa posterior a aquesta comissió i a la Junta de Govern Local celebrada també aquesta jornada, preguntat per aquest assumpte. “Era el més prudent enguany”, ha afirmat el regidor, tenint en compte que es tracta d'”una celebració que podria ser massiva” i que “s’han suspés les Falles, previstes per a juliol, i altres festes” de la ciutat.

“Per a la ciutat de València tindria poca explicació que es permetera una celebració que podria ser massiva quan fa unes setmanes decidim suspendre les Falles previstes per a juliol –després del seu ajornament inicial al març–. El més prudent per a la ciutat era suspendre” Sant Joan, ha exposat Sergi Campillo.

Així mateix, el responsable municipal ha assenyalat que des de la Regidoria de Protecció Ciutadana es treballa en la preparació d'”un dispositiu especial de Policia Local” per a assegurar que no es produeix per Sant Joan cap foguera ni celebració a les platges de la capital valenciana.

Campillo ha agregat que a aquest operatiu se sumarà un “xicotet” dispositiu de neteja previst “per si hi ha algun despistat”. La vigilància s’aplicarà en totes les platges de València però especialment en les urbanes, en la zona nord, atés que en la zona sud està sempre prohibida la celebració de Sant Joan per trobar-se pròximes o dins del parc natural de l’Albufera.

HORARI

El vicealcalde ha agregat que “si la gent és a la platja dins de l’horari permés, no hi haurà problema” la vespra i el dia de Sant Joan i ha destacat que amb la suspensió es pretén que “no facen la foguera” en l’arena i que no allarguen “l’estada” en el litoral “tota la nit”.

“Les platges ara té un horari. S’han obert per a bany no les 24 hores com en període normal. És necessari respectar l’horari i no es permet la festa de Sant Joan”, ha manifestat. “L’Ajuntament ha decidit que no es pot fer Sant Joan. El dispositiu de vigilància el comunicarà en el seu moment el regidor de Protecció Ciutadana –Aarón Cano–. S’està treballant en aquest moment en ell i no es pot avançar”, ha afegit Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =