caixa popular

València suma més de 10.000 metres quadrats de zones per a gossos

València suma més de 10.000 metres quadrats de zones per a gossos
15/10/2017 -

“Els gossos necessiten fer exercici per mantenir una bona salut física i mental. D’altra banda, com a animals socials que són, necessiten interactuar amb altres membres de la seua mateixa espècie amb freqüència. Els veïns i veïnes de València ja poden satisfer aquestes dos importantíssimes necessitats dels seus millors amics en l’àmplia xarxa de parcs per a gossos que estem impulsant des de l’Ajuntament”, en aquests termes ha fet balanç hui la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, dels 10.701 metres quadrats en els quals s’ha actuat ja des de la seua regidoria en aquest sentit.

En total s’han realitzat 12 noves zones d’esplai per a gossos i quatre renovacions de zones ja existents. Les zones d’esplai executades tenen totes unes superfícies com a mínim de 270 m2 i arriben a un a màxim de 1.983 m2 (és el cas de la situada en els Jardins del Real, a Vivers), la qual s’ha dividit en 2 zones per a separar els gossos per grandària.

Totes les zones disposen de clos perimetral d’1,5 metres d’altura, dos portes d’accés, una d’elles adequada per a camions de poda i manteniment, i d’una tanca perimetral. Papereres amb dispensador de bosses, una al costat de cada entrada, així com un cartell indicador de les normes d’ús.

També s’han instal·lat fonts abeurador d’aigua potable per als gossos i s’ha proveït d’un sistema de reg automatitzat per degoteig a les tanques perimetrals i d’aspersió per a humitejar diàriament la terra morterenca i evitar olors.

AIORA, BENIMACLET, PRÒXIMS BARRIS

En el carrer Músic Ginés (al barri d’Aiora), es planteja una actuació que faça més habitable i acollidora les zones que ocupen els extrems de la mitjana. La zona central de la mitjana es destinarà a espai de socialització de gossos. L’espai destinat a la socialització canina es configura com a espai tancat delimitat per tanques perimetrals situades en la part superior de les grades i disposarà de portes d’accés a l’inici de les dos rampes d’accés. La superfície d’actuació és de 1.576,23 m2 i el pressupost és de 90.536,66 euros. Actualment està pendent d’iniciar la licitació.

En el carrer Guardia Civil (al barri de Benimaclet) ja han començat les obres de remodelació de dos zones: una de jocs infantils del jardí i altra de construcció d’una zona de socialització de gossos. La superfície d’actuació és de 192 m2 per a les zones de jocs infantils i de 187 m2 per a la zona de gossos. El pressupost d’aquesta intervenció municipal és de 66.626,66 euros.

ZONES “AGILITY”

En diversos dels parcs per a gossos s’han instal·lat elements “agility”. Concretament en els parcs d’Abastos, PAI de Patraix i el tram IV jardí del Túria.

“L’agility és un esport genial, que enganxa i que a part de ser molt divertit és molt beneficiós per crear i enfortir el vincle amb el teu gos, ja que a través de la conducció per la pista, ha d’haver-hi comunicació fluida entre gos i guia durant tot el recorregut, per això hem considerat important la inclusió d’aquests espais en determinats parcs de la ciutat, ha dit Soriano.”

L'”agility” pot formar part, com altres esports i activitats, d’un programa d’enriquiment ambiental (físic i mental), ajudant a gossos i amos a fomentar, enfortir i estructurar el vincle mutu; canalitzant l’aprenentatge i la capacitat de gestió de l’estrés, la seguretat i el control d’impulsos, així com la coordinació motora; i contribuint a la socialització de gossos i propietaris.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris