25n
25N
25N

València obri la convocatòria de subvencions a projectes de foment de la transparència i el bon govern

València obri la convocatòria de subvencions a projectes de foment de la transparència i el bon govern
18/05/2021 -

L’Ajuntament de València obri la convocatòria de la 4a edició de subvencions a projectes d’educació i foment de la cultura de la transparència i el bon govern destinada a associacions i entitats sense ànim de lucre donades d’alta en el registre municipal i als centres educatius de la ciutat de qualsevol nivell.

La regidora de Transparència i Govern Obert, Elisa Valía, afirma que, amb aquesta convocatòria de subvencions, es pretén “donar suport a la tasca que realitzen els centres educatius, associacions i entitats sense ànim de lucre de la ciutat, incentivant aquells projectes que tinguen com a finalitat el foment de l’educació i la cultura de la transparència de l’administració pública i el govern obert a València”.

Valía destaca que “la convocatòria de 2021 augmenta la partida pressupostària un 18% respecte a l’edició anterior, fins als 60.000 euros. I, a més, les entitats que vulguen optar a les subvencions podran fer-ho amb projectes de major envergadura, ja que la quantia màxima dels projectes passa dels 3.000 euros de la passada edició als 5.000 euros de l’actual, la qual cosa representa un 65% més, i són compatibles amb altres subvencions d’altres administracions o entitats”.

La regidora sosté que per a l’Ajuntament de València “l’obertura del consistori a la ciutadania és una línia estratègica i aspirem a ser un referent en la creació de cultura de govern obert per a la resta d’institucions. D’aquesta manera, potenciem la creació d’un marc d’innovació social i democràtica, afavorint l’apoderament de la ciutadania perquè aconseguisca el poder real de conéixer, controlar i influir en les qüestions públiques que l’afecten i li interessen”.

Valía ressalta que “des de l’Ajuntament de València volem fomentar el coneixement de la ciutadania dels principis de govern obert i transparència, promoure els factors beneficiosos que comporta la transparència de l’administració i el bon govern, l’accés de la ciutadania a la informació pública en poder de l’administració, promoure el dret a saber, formar en dades obertes, fomentar l’anàlisi de la informació municipal per a conéixer l’entorn i el funcionament de la democràcia i conéixer la ciutat a partir de les dades que ofereix el Portal de Transparència.”.

La convocatòria es va publicar ahir en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOPB) i hui s’obri el termini de presentació de sol·licituds, que es prolongarà fins al dia 16 de juny. Les sol·licituds es poden tramitar de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de València, en l’enllaç https://bit.ly/3yidywf.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =