Un elèctric València atropella al Sevilla (4-0)

El conjunt blanquinegre s'aferma en la segona plaça i segueix invicte aquesta temporada

valencia-sevilla26

[match id=520template=futbol]

El València va eixir amb la cinquena marxa. Mestalla animava i portava al seu equip a assetjar la porteria del Sevilla des del primer minut fins a l'últim del partit. La velocitat, el control, la fèrria defensa imposada va deixar a l'afició completament enamorada del seu equip. El conjunt blanquinegre va ser creant màgia al llarg dels minuts i tan sols faltava materialitzar les ocasions, obrir la caixa dels trons que faria esclatar al camp. Va ser acabant la primera part, en el 43 quan un impressionant Guedes feia pujar l'1-0 al marcador. Després del descans, gens va canviar i al cap de pocs minuts Zaza li atorgava al seu equip el gol de la 'tranquil·litat'. El 2-0 pujava al marcador en el minut 51 però el València volia més, llançat com anava creava jugades de somni que ben podien acabar en gol. Després d'un impressionant domini, un Santi Mina que acabava d'incorporar-se al terreny de joc es va sumar a la festa dels gols posant el 3-0 en el marcador (minut 85). Quan Mestalla pensava que ja estava tot fet, Guedes va voler la dupla i en el 90 feia embogir a l'afició en imposar el 4-0 en una jornada que aferma al València en la segona plaça de la classificació i una màgica nit per a no oblidar.

valencia-sevilla11Els primers cinc minuts van ser una pluja d'ocasions dels blanquinegres però la falta de fortuna no permetia que la pilota acabarà dins de la xarxa sevillista. Açò seria la tònica dels primers 45 minuts, encara que també van arribar a baixar una marxa i el Sevilla va tenir alguna ocasió sobretot en les botes de Nolito i Banega. El conjunt de Marcelino es trobava còmode en el camp amb el trepidant ritme que li havia imposat al partit, Guedes, Zaza i Carlos Soler van anar creant una vegada rere altra ocasions per a gaudi de l'afició. El gol podria caure en qualsevol jugada. L'afició ho tenia ja en la punta de la llengua però els minuts passaven i les ocasions no es materialitzaven, poc premi per al partit que s'estava marcant el València Cf.

valencia-sevilla15Un Sevilla desbordat va arribar en alguna ocasió a la porteria de Neto, creant cert perill en alguna de les ocasions però un atent Neto aconseguia acabar amb les esperances dels d'Eduardo Berizzo. Quan l'entrada als vestuaris es veia a prop, Mestalla embogia per a assestar un psicològic colp al Sevilla. Al minut 43 Gonçalo Guedes superava diversos defensors i des de la vora de l'àrea disparava una bala que entrava per l'esquadra dreta sense que Sergio Rico tingués res a fer. Poc més restava per fer abans d'encarrilar al túnel de vestuaris.

La segona part va ser tota una continuïtat de la primera. El València va tornar a eixir tan elèctric com havia estat en els primers 45 minuts i al cap de pocs minuts Carlos Soler tenia en les seues botes el 2-0 però el porter sevillista va aconseguir evitar-ho però no així el tret de Zaza quatre minuts després quan després de rebre una passada de Rodrigo es planta solament davant Rico i ho bat per la cantonada inferior dreta de la porteria. Un 2-0 que embogia a Mestalla i feia volar al seu equip a la recerca de més.

valencia-sevilla37El Sevilla seguia cercant la forma de trencar el domini blanquinegre però no era capaç d'entrar en l'àrea valencianista. Les escasses ocasions sevillistes venien des de fora de l'àrea o des dels serveis de cantonada. Un València perfectament ordenat i ferri en defensa aconseguia eludir cadascuna dels intents dels de Berizzo.

Els minuts seguien passant però el València no baixava el ritme, completament superior en joc i domini de la pilota, els de Marcelino creaven màgiques ocasions que tan sols la fortuna evitava que acabaren en gol. Rodrigo tenia en el 71 el 3-0 en les seues botes doncs Guedes li va passar una pilota a la vora de l'àrea quan entrava solament a porta, va disparar però una providencial mà de Rico va impedir que el gol pujara al marcador. L'eixida de Santi Mina va revolucionar un poc més a l'equip local que veia com en el 85 el 3-0 pujava al marcador. Guedes va veure perfectament el desmarcatge de Santi Mina i aquest va espentar a la perfecció la pilota al fons de la xarxa de Rico.

El València va seguir creant ocasions en el que pot ser l'encontre més complet del conjunt de Marcelino des de principi de temporada. Va defensar, va córrer, va lluitar, va trobar idees, va fer màgia i va marcar. Mestalla va acompanyar al seu equip gaudint en veure com el seu equip es buidava en el camp malgrat tenir el marcador a favor amb el 3-0 i el control de l'esfèric en tot moment. Mestalla acomiadava al seu equip amb una impressionant ovació i l'himne regional quan Guedes posava la guinda al pastís amb el 4-0 després de fer-se amb l'esfèric i arribar davant de Rico al que va deixar plantat sense cap opció.

Fitxa tècnica:

4. València CF: Neto, Murillo, Paulista, Guedes, Zaza (Santi Mina, minuto 71), Parejo, Gayá, Kondogbia, Carlos Soler (Lato, minuto 90) , Rodrigo (Andreas Pereira, minuto 82) i Montoya.

0. Sevilla: Sergio Rico, Kjaer, Lenglet (Corchia, minuto 30), Banega, Pizarro (Krohn-Dehli, minuto 76), Jesús Navas, Escudero, Muriel, Franco Vazquez, Nolito (Pablo Sarabia, minuto 67) i Mercado..

Gols: 1-0 Guedes (minuto 43), 2-0 Zaza (minuto 51), 3-0 Santi Mina (minuto 85) i Guedes (minuto 90).

Àrbitre: Xavier Estrada Fernández, del comitè català. Va amonestar al jugador del Sevilla Nolito (minuto 8), Lenglet (minuto 14), Pizarro (minuto 27), Corchia (minuto 37) i al del Valencia CF Zaza (minuto 60) i Dani Parejo (minuto 88).

Incidències: Novena jornada del campionat de Lliga 2017-18 disputat en la vesprada del dissabte (18.30 hores) a Mestalla davant 44.307 espectadors. Es va guardar un minut de silenci pels morts en els incendis del nord d'Espanya i Portugal. L'Agrupació Musical La Lírica de Silla va rebre a l'equip a la seua arribada a l'estadi i va amenitzar el descans.