25n
25N
25N

València, seu de la Copa del Món de Triatló 2020

València, seu de la Copa del Món de Triatló 2020
03/12/2019 -

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, acompanyada de Marisol Casado, presidenta de la Federació Internacional de Triatló; José Hidalgo, president de la Federació Espanyola; José Ricardo Vila, director general d’Esports; Andrés Campos, diputat d’Esports de València; i la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor; ha presentat hui la Copa del Món de Triatló València 2020. Una competició que se celebrarà el 2 de maig de 2020 i que conforma una de les últimes cites del calendari per a obtenir la classificació per als J.J.O.O. de Tòquio.

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha destacat “l’esforç, col·laboració, i l’obstinació”, de les institucions perquè “València aculla esdeveniments esportius de primer ordre com la Copa del Món de Triatló València 2020”. Una competició que reunirà els millors del món en la disciplina de triatló, i que compta amb la col·laboració i aposta de l’Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i la Fundació Trinidad Alfonso, als qui Bernabé ha agraït el seu suport.

Així mateix, la regidora d’Esports ha fet valdre el treball conjunt de la Federació Espanyola de Triatló i la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, una labor gràcies a la qual la nostra ciutat ha sigut seu dels campionats d’Espanya en 2017, la Copa d’Europa de 2018, i el Campionat d’Europa Sub-23 i de Relleus Mixtos de 2019, entre altres. “Hem demostrat cada any que València estava preparada per a poder acollir un esdeveniment de l’envergadura de la Copa del Món. Traure aquesta competició en un any olímpic ens ompli de satisfacció i orgull perquè referència a València a escala internacional”, ha afegit Bernabé.

“La Marina de València és el millor escenari per a aquest triatló, i estic convençuda que veurem moments històrics i brillarem com ho fa el sol en aquesta ciutat”, ha prosseguit la regidora d’Esports, qui també ha subratllat que “la Copa del Món la combinarem amb proves populars que farà que València i els seus esportistes es bolquen”.

“HAVIA DE SER VALÈNCIA”

La presidenta de la Federació Internacional de Triatló, Marisol Casado, ha destacat que “som pràcticament l’únic esport dins del programa olímpic que és tan inclusiu, tenint en compte que som líders en la igualtat de gènere”.

Per la seua part, el president de la Federació Espanyola de Triatló, José Hidalgo, ha incidit que “des del principi havia de ser València, una ciutat amb projecció de futur i d’ensenyar el potencial del triatló espanyol a escala mundial”. “València ha calat a escala internacional com a ciutat del running, però també pot ser-ho del triatló, perquè tenim ja construït el millor escenari possible. El repte en un mitjà termini és ser una World Sèries”, ha agregat.

Pel que fa al director general d’Esports, José Ricardo Vila, ha apuntat que “organitzar a València esdeveniments d’aquest nivell ens aporta un valor important, fidel reflex de l’increment de la pràctica del triatló perquè deixe llegat en la societat”. El diputat d’Esports de València, Andrés Campos, ha remarcat “el paper de l’esport com a element de salut, de visualització, i que atrau el turisme”.

PROGRAMACIÓ I RECORREGUTS

En total participaran 3.530 triatletes, dels quals 1.500 pertanyen a la distància olímpica del València Triatló, 900 a la distància sprint, 800 al super sprint, 200 a l’acuatló escolar, i 130 a la Copa del Món. Els aspirants als Jocs Olímpics de Tòquio, hauran de completar un circuit d’1,5 Km de natació (a 1 volta), 40 Km de ciclisme (a 6 voltes), i una carrera a peu de 10 Km (a 3 voltes).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

art en blanc