25n
25N
25N

València senyalitza els seus parcs amb les normes per als passejos i assegura que vigilarà el seu compliment

València senyalitza els seus parcs amb les normes per als passejos i assegura que vigilarà el seu compliment
26/04/2020 -

L’Ajuntament de València ha senyalitzat les entrades dels parcs i jardins de València amb les normes obligatòries d’ús d’aquests espais enfront de la COVID-19 i ha assegurat que vetlarà pel compliment d’aquestes.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha fet una crida a la ciutadania, a través d’un comunicat, perquè s’assumisquen, tal com s’ha fet fins ara, les normes que estableix l’estat d’alarma i les mesures d’autoprotecció que recomanen les autoritats sanitàries.

Ara bé, ha advertit que se sancionaran els casos d’incompliment i, en el cas que siguen reiterats o generalitzats, posant en risc la salut de la població, aquesta decisió de reobrir serà revertida i tornaran a tancar-se les zones enjardinades.

Per a preparar la reobertura d’aquest diumenge, l’Ajuntament de València ha senyalitzat durant el dissabte les entrades dels parcs i jardins de València amb les normes obligatòries d’ús d’aquests espais enfront de la COVID-19.

Aquestes normes, que traslladen el que estableix el decret de l’estat d’alarma del Govern d’Espanya, especifiquen el que està permés, exclusivament passejar amb menors durant una hora i a menys d’un quilòmetre del domicili. Els xiquets i xiquetes han d’anar acompanyats per un adult familiar i s’ha de mantindre el distanciament social amb les altres persones.

Està prohibit utilitzar les zones de jocs, que ja estan precintades, així com fer esport, utilitzar les fonts o menjar al parc, fer ús del mobiliari (excepte en cas de necessitat i guardant les mesures d’autoprotecció), entrar en les zones de socialització per a gossos i també està prohibit utilitzar els aparells d’esport i biosaludables.

“Obrirem els parcs i jardins de la ciutat però volem fer una crida a la conscienciació ciutadana, el civisme i el compliment de les normes perquè puguem mantindre aquestes zones obertes i en ús”, ha destacat Campillo.

DESINFECCIÓ DE PAPERERES I CONTENIDORS

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, també ha informat que des de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins i el propi servei municipal establiran “un dispositiu especial per a la desinfecció de les papereres i contenidors d’aquests espais verds, tal com estem fent amb aquest mobiliari en la via pública, perquè volem extremar la seguretat”.

D’altra banda, tal com es va acordar en la Comissió d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de València, s’ha consultat a les autoritats sanitàries, competents en matèria de salut pública, perquè indiquen si és recomanable la desinfecció de la resta del mobiliari de les zones enjardinades per a combatre la COVID-19 i, en aqueix cas, el protocol i virucida a utilitzar així com la freqüència d’aplicació.

“Confiem que la immensa majoria dels veïns i veïnes complisquen les normes. Ens juguem la salut i continuar baixant la corba de contagis tal com ho estem fent i amb una tendència positiva a València. Quant abans reduïm els contagis, abans podrem acabar amb el confinament general de la població”, ha assenyalat Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =