25n
25N
25N

La ciutat de València serà seu del I Congrés Autonòmic de persones amb càncer i familiars

L’esdeveniment tindrà lloc els pròxims 8 i 9 de febrer i preveu reunir a més de 1.100 persones en el Palau de Congressos de València

La ciutat de València serà seu del I Congrés Autonòmic de persones amb càncer i familiars

Les tres juntes provincials de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) han anunciat que la ciutat de València acollirà els pròxims 8 i 9 de febrer el primer Congrés Autonòmic per a persones amb càncer i familiars, amb l’objectiu d’aportar una visió completa de la malaltia.

El Congrés serà d’inscripció gratuïta i tindrà lloc en el Palau de Congressos de València, que segons l’AECC espera reunir a més de 1.100 assistents. L’organització aspira al fet que la convenció es convertisca en “una cita social ineludible en la qual s’abordaran tots els aspectes de la patologia“, explica el seu representant autonòmic a la Comunitat Valenciana, Tomás Trenor.

“Hem tancat un programa summament interessant perquè aconseguim aportar una visió de 360 graus: des dels aspectes d’incidència, perspectives de futur, últims avanços en recerca, passant per qüestions més humanes i socials de gran interés per als pacients i les seues famílies”, comenta.

L’associació congregarà en aquest esdeveniment a especialistes de reconegut prestigi en la patologia com els oncòlogues Ana Lluch, Vicente Guillem, Adela Cañete i Antonio Llombart Cussac, han avançat els responsables del fòrum a través d’un comunicat. També estan presents en el programa especialistes en salut pública, psicòlegs, investigadors, nutricionistes, infermers oncològics i testimoniatges de pacients i familiars ‘Càncer sense bulos’.

Xarrades i activitats per a combatre la desinformació

Concorde a les noves necessitats socials, un dels objectius del congrés és segons Trenor “bandejar els bulos i desinformació que existeixen entorn de la patologia, aportant coneixement i informació veraç”.

Així, la taula ‘Parlant del que no es parla: desmuntant mites’, comptarà amb la ponència del doctor Antonio Llombart Cussac, cap d’Oncologia de l’Hospital Arnau de Vilanova, per a abordar creences errònies summament esteses o alertar sobre els perills de les anomenades ‘ciències alternatives’. Recolzant la seua intervenció, se celebrarà una taula redona en la qual participarà el secretari del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat, Luis Cabanyes, la psicòloga especialista en sexologia, Pilar Ribes i un pacient, que parlaran de temes tabú durant el procés oncològic.

En aquesta línia d’informació i comunicació també se celebrarà la taula ‘Molt més que comunicar: humanitzant el càncer’, en la qual la doctora Amparo Gisbert, de l’Hospital Clínic, exposarà les principals necessitats dels pacients a l’hora de rebre la informació sobre la seua malaltia.

Els avanços en recerca també tindran un aspecte destacat en una taula moderada per Victoria Castel, investigadora de la Fe, en la qual participarà els doctors Ana Lluch, Adela Cañete o Carlos Romá Mateo.

La taula de tancament debatrà sobre l’‘Abordatge integral del càncer a la Comunitat Valenciana’ amb els especialistes Vicente Guillem, Conrado Martínez, Pilar Barreto o Asunción Sampedro.

Així mateix, un dels objectius principals d’aquest Congrés és convertir-ho també en un punt de trobada i formació entre persones i familiars que estiguen passant pel procés. Per açò, s’oferiran activitats satèl·lit al programa d’interés per a ells com a tallers en orientació sobre recursos socials, cuidats de la pell o del cuidador, estimulació cognitiva, testament vital o voluntats anticipades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − un =

CCCC
torrent