25n
25N
25N

València es reafirma com a ciutat refugi en el Dia dels Drets Humans

València es reafirma com a ciutat refugi en el Dia dels Drets Humans
10/12/2018 -

El Govern municipal ha acollit hui 10 de desembre un acte institucional al Palau de L’Exposició amb motiu de la celebració del Dia dels Drets Humans, jornada en què es rememora la firma de la Declaració dels Drets Humans a l’Assemblea General de les Nacions Unides en 1948. A aquest homenatge també han participat altres entitats defensores dels drets humans com ara Metges Sense Fronteres, la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat i Amnistia Internacional.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas, ha obert aquest acte commemoratiu agraint en primer lloc la tasca de les entitats que lluiten dia a dia per a defensar els drets inalienables de les persones. Fábregas ha denunciat que, a causa del context actual, hui dia «parlar de drets humans i del seu compliment pareix quasi revolucionari; pareix que estiguem demanant una utopia, quan és una cosa tan senzilla i realitzable».

També ha fet referència a la pujada de l’extrema dreta a Europa, al gran nombre de víctimes de les guerres, a la discriminació per motius d’ètnia, gènere, religió i orientació sexual, a la pobresa i als desnonaments. «Per això aquesta ciutat ha de ser garant de drets, i dic ‘ha de ser’ perquè òbviament no ho és, estem en eixe camí», ha conclòs Fábregas sobre «el full de ruta de València per a convertir-se en una ciutat més justa, solidària i intercultural».

Després del seu discurs, han intervingut delegats de Metges Sense Fronteres, la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat i Amnistia Internacional, que s’han referit a la ràpida actuació de la ciutat amb l’arribada de l’Aquarius i com són de necessaris els drets humans per a eliminar la discriminació i les morts. Per a finalitzar l’acte, el guitarrista Juanjo Pérez, de la Fundació Músics per la Salut, ha oferit una actuació.

DECLARACIÓ CONJUNTA PEL DIA DELS DRETS HUMANS

Amb motiu del Dia dels Drets Humans, hui València també ha sigut protagonista d’una firma conjunta amb altres ciutats espanyoles com Madrid i Barcelona, així com la comunitat d’Astúries i el País Basc, per a expressar la seua preocupació per la pèrdua d’acció de la societat civil, fer una crida per a complir els drets humans, comprometre’s a protegir aquesta missió, complir la legislació estatal i internacional, promoure la seua difusió i afegir-se al Pla d’Acció aprovat a la Cimera Mundial de defensors i defensores a París celebrada en octubre d’enguany.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − tres =