25n
25N
25N

València s'adhereix a 'Pobles amb el tren' per a demanar més inversions en la línia que uneix amb Madrid i Conca

València s'adhereix a 'Pobles amb el tren' per a demanar més inversions en la línia que uneix amb Madrid i Conca
13/02/2021 -

L’alcalde, Joan Ribó, ha mostrat l’adhesió de l’Ajuntament de València a “Pobles amb el tren”, una agrupació de municipis, col·lectius i entitats valencianes, castellanomanxegues i madrilenyes que demanen inversions en la línia de tren convencional que uneix València amb Madrid i Cuenca i que fa les funcions de tren de rodalia i regional.

L’agrupació “Pobles amb el tren” va nàixer en juliol de 2020 quan 17 ajuntaments firmaren una carta sol·licitant a RENFE i a les diferents administracions públiques una política d’inversió i manteniment de la línia convencional que uneix València, Cuenca i Madrid i que fa parada en diferents poblacions de les tres comunitats autònomes. D’aleshores ençà, els creadors inicials han anat sumant adhesions municipals i socials, a les quals també s’afegeix ara la ciutat de València.

Els signants sol·liciten inversions econòmiques per al manteniment, millora i modernització de la línia, recuperació dels serveis suprimits, reobertura de les estacions tancades i ampliació de les freqüències horàries. L’agrupació considera que les infraestructures de comunicació ajuden al desenvolupament dels territoris i generen riquesa i oportunitats. El tren convencional, a més, exerceix les funcions de tren de rodalia i regional i uneix les grans ciutats, com ara València, amb les seues poblacions més pròximes.

L’alcalde considera que “l’Ajuntament de València s’adhereix per molts motius. Ho fem perquè és una línia important de ferrocarril, però ho fem també pensant en les rodalies de la ciutat que, en aquests moments, estan molt poc dotades a conseqüència de ser un tren que no s’ha vist modernitzat en els últims temps”. Joan Ribó considera que cal “pensar en els trens de cada dia i invertir en aquests mitjans que utilitza la gent per anar a estudiar, a treballar, a fer les seues gestions quotidianes dintre de l’àrea metropolitana i dintre de la zona de València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − tres =