25n
25N
25N

València ret homenatge a les persones centenàries

València ret homenatge a les persones centenàries
12/11/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d’Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha participat en l’acte d’homenatge a les “Persones Centenàries”, esdeveniment que s’ha celebrat en el Saló de Cristall i que s’emmarca en la 36 Setmana de les Persones Majors.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha qualificat l’acte d’homenatge a les “Persones Centenàries” com “un dels més entranyables i emotius de l’any”, ja que els 32 homes i dones que han sigut reconeguts i reconegudes “sou part de la memòria viva de València”.

Una superioritat numèrica femenina que per a Ribó significa que “sou dones valentes que sou testimonis dels avanços en la igualtat d’oportunitat i drets”. Sobre la quantitat de persones que superen els 100 anys, ha subratllat que “és un bon senyal de la millora en l’esperança de vida”.

Ribó, ha volgut agrair tots i totes “el vostre esforç, la vostra generositat i la vostra saviesa”, amb els quals “heu contribuït al progrés d’aquesta ciutat amb la vostra inesgotable font d’experiència”.

“Amb cent anys complerts, heu sigut testimoniatges de moltes cites històriques, unes èpoques més amables i altres més dures. Tota una vida de superació, de treball, d’alegries i també de pèrdues; però sempre mirant al futur”, ha afegit Ribó.

L’alcalde de València ha incidit en què “nosaltres heretem aquest llegat de vivències i coneixements amb el repte de continuar impulsant una societat millor i més justa”. “Volem que sentiu l’afecte i la dedicació d’aquest govern municipal que treballa per a garantir una vida plena i feliç per als veïns i veïnes més veterans”, ha continuat.

En aquesta línia, Ribó ha garantit que “volem assegurar uns servicis socials de qualitat, crear infraestructures accessibles, dotar d’equipaments i fomentar activitats com aquesta Setmana de les Persones Majors, que promouen el diàleg i la convivència intergeneracional i són clau per a la cohesió social i el desenvolupament d’un model de ciutat inclusiu on totes les persones caben i sumen”.

“Com a alcalde de València, tinc la sort de felicitar-vos en nom de tots els valencians i valencianes i donar-vos les gràcies de cor. Sou l’exemple, amb la vostra alegria i les vostres ganes de viure, que l’edat no és un impediment per a continuar participant i aportant al futur d’aquesta ciutat”, ha conclòs.

Per la seua part, la regidora d’Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha remarcat que “és un acte de justícia perquè és indispensable honrar totes les persones precursores d’una societat moderna, avançada, solidària, com és la societat valenciana”. “Vosaltres sou els qui heu contribuït al que hui som. València ha crescut amb vosaltres. Sou els veritables protagonistes de la història de la nostra ciutat i un exemple per a totes les generacions que us segueixen”, ha insistit.

“Aquesta Regidoria sempre té en els seus objectius treballar per un envelliment saludable i actiu, i per això volem treballar cada dia perquè arribeu a un dia com el de hui amb els servicis públics bàsics per a garantir el vostre benestar. Volem recordar a tots els ciutadans i ciutadanes que València és hui una gran ciutat gràcies a vosaltres”, ha finalitzat Bernabé.

HOMENATJATS I HOMENATJADES

Els centenaris i les centenàries que han sigut reconeguts i reconegudes són: Elvira Ballester Gimeno, María Barrachina Povo, Calixta Bermejo Rata, Emilia Cabrelles Latorre, Teófilo Cardenosa Tomillo, Norberta Cortes Cuadrado, Ana Escobedo Ruiz, Amparo Fayos Talens, Francesc Fons Regolf, Julián Galiano Huerta, Ramón García Carrión, Francisco García López, Feliciana Gómez Casino, María Carmen González Pérez, Vicente Jiménez Pérez, Esperanza Jimeno Bertet, Paula López Calero, Atilana López López, Francisca Lozano Puchades, Ascensión Joaquina Martínez Almendros, Eugenia Maza Doncel, Josefa Mencheta Cuecos, Rosario Miró Serra, Amparo Navarro Rubio, Josefa Palencia Expósito, Carmen Piera Artal, Vicenta San Evaristo Bru, Miguela Serrano, María Juana Trevejo Cieza, María Purificación Velázquez De Castro García, Araceli Vicente Caurín, i Concepción Vicente Vicente.

Entre les persones participants en l’homenatge, figura Emilia Cabrelles Latorre, vídua de Julio Llorente, funcionari de l’Ajuntament de València que va restaurar la Plaça de la Mare de Déu, entre altres; la de Francesc Fons Regolf, qui va treballar com a adober i a més d’escriure en valencià també ho fa en lletra gòtica; o la de Paula López Calero, que gaudeix la vida estudiant francés i italià, practica pintura en tela i li agrada la sarsuela.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 3 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent