25n
25N
25N

L'Ajuntament regenerarà un solar per crear un nou jardí a Montolivet

L'Ajuntament regenerarà un solar per crear un nou jardí a Montolivet
27/08/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, explica que la proposta es basa en la regeneració d’un solar actualment abandonat, mitjançant l’enjardinament del lloc, amb àrees de vegetació, descans i jocs infantils. “Amb això es pretén recuperar aquest espai, dotant-lo d’una zona verda que puguen gaudir els veïns i veïnes del barri, grans i menuts”.

Comença la licitació per a la creació d’un nou jardí al barri de Montolivet, al districte de Quatre Carreres. Una proposta que, com destaca Campillo, forma part de l’edició del Decidim València 2018 i que va ser votada pels veïns i veïnes per tal que hi haguera una nova zona enjardinada a la plaça de Sor Guillermina, entre l’avinguda d’Amado Granell Mesado i els carrers del Penyagolosa i de Lluís Oliag. Actualment, es troba a l’interior d’un pati en una illa d’edificis amb accés per la plaça de trànsit de vianants. La superfície total de la parcel·la és de 592 metres quadrats. “Ara mateix aquest és un solar sense ús i el que volem fer és un jardí per ampliar les dotacions verdes de les quals disposa València”. El pressupost de licitació és de 110.757 euros i es preveu un termini d’execució de 4 mesos.

El projecte està dissenyat especialment per cobrir les necessitats dels xiquets i xiquetes, així com els seus familiars i acompanyants, amb zones de passeig entre els espais enjardinats, llocs associats a la vigilància i seguretat dels menuts i la part dedicada a jocs infantils amb equipament especial i inclusiu. Les espècies d’arbrat són de fulla caduca per permetre l’entrada de sol a l’hivern, completats amb plantes entapissats i de port baix i arbustives. Pel que fa a l’equipament previst, s’habilitaran fonts d’aigua potable; bancs sense respatller, amb respatller i suports isquiotibials, d’acord amb la normativa d’accessibilitat; a més de papereres i fanals. Pel que fa a la zona de jocs infantils, disposarà d’un gronxador cistella, un carrusel i balancí. També s’instal·larà un cartell informatiu de l’àrea infantil i àrea de prohibició per a accés a mascotes.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, recorda que es va mantindre una reunió amb membres de l’associació de veïns de la zona per explicar-los el nou jardí que es proposava i recollir les seues aportacions. En aquest sentit, assenyala que el “govern de Joan Ribó respon a les demandes dels veïns i veïnes i atén les necessitats de cada barri i Poble de València”. També ha destacat l’aposta per impulsar una València verda i saludable, i per la renaturalització dels nostres barris i pobles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =