25n
25N
25N

València s'uneix a un acord de ciutats pioneres en regeneració urbana sostenible

València s'uneix a un acord de ciutats pioneres en regeneració urbana sostenible
12/04/2018 -

L’Ajuntament de València, a través del projecte europeu MAtchUP, està participant en l’esdeveniment “Sharing Cities Consortium” que va començar ahir i que finalitza demà divendres 13 d’abril a Lisboa, Portugal. Les ciutats implicades en aquesta trobada assumeixen el compromís de compartir les bones pràctiques obtingudes en cadascun dels pilots desenvolupats en cada ciutat.

La ciutat de València participa en qualitat de ciutat “lighthouse” o ciutat far, ja que València és una de les tres ciutats, al costat de Dresden (Alemanya) i Antalya (Turquia), seleccionada per la Comissió Europa per a ser ciutat far del projecte europeu MAtchUP.

Aquest esdeveniment es presenta com a punt de trobada perquè totes les urbs europees implicades en un programa lighthouse puguen compartir la seua experiència i el treball desenvolupat.

En concret, les persones assistents podran conéixer els 12 projectes Far del programa H2020 mitjançant xerrades i tallers, així com conéixer de primera mà alguns dels últims projectes més destacats a Lisboa relacionats amb la modernització dels edificis públics, el sistema de gestió de l’energia sostenible i la mobilitat elèctrica, entre d’altres.

En este marc de col·laboració se celebra l’adhesió de tres noves iniciatives al Manifest de Cooperació dels projectes Lighthouse, entre ells l’europeu MAtchUP, que, liderat per l’Ajuntament de València a través de la Fundació Las Naves, implantarà 52 solucions innovadores en el Districte Poblats Marítims.

La ciutat de València comptarà amb un total de 5,5 milions d’euros provinents de fons europeus per a convertir-se en ciutat “far” de la regeneració urbana integral i sostenible a través de solucions innovadores en els sectors d’energia, mobilitat i les TIC.

A través de l’adhesió, València es compromet a participar activament en un marc de col·laboració entre totes les urbs signatàries per a millorar els impactes i beneficis assolits a través dels projectes en cada ciutat pilot.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =