25n
25N
25N

València reforça les mesures de control sobre la COVID-19 en Benimaclet, Jesús-Patraix i la Saïdia

València reforça les mesures de control sobre la COVID-19 en Benimaclet, Jesús-Patraix i la Saïdia
22/07/2020 -

La regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha anunciat que l’Ajuntament de València, a través de la delegació de Protecció Ciutadana, continuarà la línia de treball de reforçar les mesures de control sobre la COVID en diferents zones de la ciutat. En concret, es tracta de Benimaclet-Mestalla, Jesús-Patraix així com la Saïdia i la zona confrontant de Campanar i Benicalap.

Elisa Valía ha explicat que a través de l’eina desenvolupada en col·laboració amb Global Omnium i el CSIC, “cada setmana es prenen tres mostres en diferents zones de la ciutat per a analitzar l’evolució dels rastres”. D’aquesta manera, ha indicat que “si bé la setmana passada es va detectar un increment en Benimàmet i Castellar, les últimes mostres indiquen que ambdues pobles de València ja han reduït la presència de coronavirus en les aigües residuals”.

“Gràcies a aquesta eina l’Ajuntament de València pot anticipar-se a l’aparició de brots i actuar de manera preventiva en les zones on s’aprecie una tendència a l’alça”, ha assenyalat Valía, qui ha assegurat que “permet localitzar un focus ràpidament”. Segons ha explicat aquestes dades s’analitzen en la Comissió de Segiment municipal per a “prendre decisions de manera transversal, amb totes les àrees de govern”.

Elisa Valía ha assegurat que les dades que s’estan recollint “no són alarmants” i ha ressaltat que “permeten tindre una fotografia actualitzada en temps real sobre l’evolució del virus per a anticipar-se a l’aparició de brots”. “Hem d’estar alerta i actuar de manera preventiva en aquelles zones on detectem que la tendència a l’alça no remet”, ha puntualitzat.

A aquest respecte, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha informat que es reforçarà tant la presència d’agents de la Policia Local com de Protecció Civil en Benimaclet-Mestalla, Jesús-Patraix així com la Saïdia i la zona confrontant de Campanar i Benicala per tal de “vigilar el compliment de les mesures de seguretat com són la distància social i l’ús de les mascaretes”.

Cano ha puntualitzat que els agents sancionaran si observen incompliments de les normes però ha posat l’accent en què la intenció de la Delegació de Protecció Ciutadana és “informar a la ciutadania perquè siga responsable i no baixe la guàrdia davant el virus”. “No podem relaxar-nos perquè com mostren els resultats la presència del virus és real i hem de mantenir totes les mesures de seguretat”, ha conclòs Cano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 13 =

CCCC