25n
25N
25N

València se situa com a referent gràcies al XV Congrés Ibèric de la bicicleta

València se situa com a referent gràcies al XV Congrés Ibèric de la bicicleta
21/05/2018 -

València torna a situar-se en l’avantguarda i en referent en mobilitat amb el XV Congrés Ibèric de la bicicleta. La capital del Túria ha viscut dies intensos on la mobilitat sostenible ha sigut la protagonista indiscutible amb una programació intensa d’activitats entorn de la bici.

Aquest diumenge s’ha clausurat el XV Congrés Ibèric: bicicleta i ciutat organitzat per la coordinadora estatal ConBici, la seua homòloga de Portugal FPCUB i València en bici – Acció Ecologista Agró. Durant tota la setmana s’han desenvolupat un bon nombre d’activitats compreses en els diferents esdeveniments integrats sota el lema València Ciutat Amable: XV Congrés Ibèric: bicicleta i ciutat, III Trobada de Dones Ciclistes i la segona edició del Bicifest València.

Tot el programa d’activitats ha comptat amb el patrocini de l’Ajuntament de València i les empreses ZICLA i MOVUS, així com altres entitats i empreses col·laboradores: Generalitat Valenciana, Fundació Esportiva Municipal, Centre del Carme Cultura Contemporània, Consorci Museus CV, Fes Cultura, Museu Valencià d’Etnologia, Diputació de València, JcDecaux (Valenbisi), Sant Benedetto, BEV, Aula de la Bici i Encicle.

Més d’un centenar d’accions entre comunicacions, ponències, taules de debat, tallers i diverses intervencions s’han desenvolupat en tres espais privilegiats de la ciutat a l’hora d’acollir a les més de 500 persones assistents al congrés: Centre del Carmen Cultura Contemporània, Complex Esportiu Cultural La Petxina i el Centre Cultural La Beneficència.

El XV Congrés Ibèric: bicicleta i ciutat s’ha vertebrat en quatre eixos principals el nexe comú dels quals pretén un canvi en el paradigma urbà per a convertir les nostres ciutats en espais més amables, convivencials, sostenibles, saludables i inclusius.

La promoció de la bici, la implicació de les administracions, les polítiques de mobilitat, l’urbanisme, els problemes ambientals vinculats al transport, la seguretat viària, els dissenys de vials ciclistes, la transversalitat de bicicleta com a element emancipador, la ciclologística, la contaminació, la salut, les qüestions de gènere i bicicleta, la infància, les persones amb diversitat funcional, l’accessibilitat, el cicloturismo, la legislació, la formació, la bicicleta pública, els plans de mobilitat urbana, l’economia vinculada a la bicicleta i molts altres temes han sigut abordats amb profunditat i participació de l’assistència al congrés.

De forma paral·lela i simultània, també la III Trobada de Dones Ciclistes i l‘II Bicifest València, han tingut un important pes dins del congrés tant en el marc de ponències, intervencions i tallers com en altres aspectes més festius i creatius que s’han vingut desenvolupant durant tota la setmana i que concloïen el dissabte 19 i diumenge 20 de maig amb la Bicimostra del Jardí del Túria i diferents rutes ciclistes per paratges pròxims a la ciutat.

L’organització de l’esdeveniment, així com les persones participants, patrocinadors i entitats col·laboradores, estan molt satisfetes amb el resultat d’aquest important esdeveniment que ha portat a la ciutat persones des de diferents ciutats d’Espanya, Europa i de la resta de països de món.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 13 =

CCCC
torrent