25n
25N
25N

València redueix el servei de l'EMT en un 45% i limita les places

Es mantindrà el servei regular a les hores puntes, així com en aquelles línies que circulen pels hospitals

València redueix el servei de l'EMT en un 45% i limita les places
23/03/2020 -

La setmana passada, el transport públic de la ciutat de València es reduïa entre un 25 – 30%. Una reducció que anava concorde a la disminució de persones usuàries que es va produir després de decretar-se l’estat d’alarma i, per tant, la limitació del moviment de la ciutadania. No obstant això, ara, l’Empresa Municipal de Transport (EMT) torna a reduir el servei d’autobusos a la ciutat de València.

Així, com ha anunciat aquest matí l’alcalde de València, Joan Ribó, després de ser preguntat pels periodistes, “hui, 23 de març, el servei de l’EMT es reduirà en un 45%“. No obstant això, i com ha volgut puntualitzar Ribó, “es mantindrà el servei regular a les hores puntes, per a facilitar a les persones que hagen de desplaçar-se fins als seus respectius treballs, però també es mantindrà en aquelles línies que circulen pels diferents hospitals de la ciutat”. En aquest sentit, s’estan utilitzant autobusos articulats en les línies que porten als centres hospitalaris per a garantir els desplaçaments, especialment del personal sanitari, en condicions òptimes de salut i seguretat.

A més, d’acord amb el Reial decret del Govern espanyol, en un autobús estàndard, podran viatjar un màxim de 20 persones i en un articulat un màxim de 30. Perquè les persones usuàries sàpien on poden asseure’s respectant la distància de seguretat, s’han col·locat cartells informatius i adhesius en tots els seients que no es poden utilitzar temporalment. Els conductors i conductores seran els encarregats d’indicar amb el cartell de complet quan se supere aquesta ocupació.

L’EMT ha aplicat altres mesures per a evitar casos de contagi entre els treballadors i treballadores. D’aquesta manera, a més de desinfectar, cada dia, els autobusos que ixen a circular, també s’ha prohibit el pagament en efectiu, així com l’accés a l’autobús per la porta del conductor. L’última mesura ha sigut la instal·lació de mampares de plàstic per a aïllar l’habitacle del conductor o conductora de la resta del vehicle. Entre hui i demà, tota la flota d’autobusos comptarà amb aquest sistema de protecció. I és que totes les mesures de prevenció per a frenar l’expansió del coronavirus són essencials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − dos =

bombers
bombers
Valencia activa