25n
25N
25N

L'Ajuntament de València redueix en 5 anys un 70% els expedients de llicències urbanístiques pendents

L'Ajuntament de València redueix en 5 anys un 70% els expedients de llicències urbanístiques pendents
17/11/2020 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha informat aquest dimarts sobre la millora dels terminis en la tramitació de llicències urbanístiques a l’Ajuntament de València que, en paraules de la vicealcaldessa, “s’ha reduït en un 70% respecte a 2015”.

Sandra Gómez ha apuntat que “quan arribàrem al Govern municipal hi havia 10.150 expedients en tràmit en matèria de llicències urbanístiques i ara en tenim 6.000, dels quals 3.000 són declaracions responsables i, per tant, no necessiten llicència per a començar”. Segons Sandra Gómez, “això comporta una reducció del 70%, gràcies als canvis normatius que hem impulsat per simplificar els tràmits”.

“El servei de llicències urbanístiques porta temps implementant mesures per a donar resposta a totes les sol·licituds i agilitar els tràmits i els temps per a la concessió. Dins de les diferents mesures adoptades, cal destacar l’augment de la plantilla d’aquest servici. “Des de 2015 s’han incorporat 8 arquitectes, 4 arquitectes tècnics, 1 enginyer i 4 administratius. Hem triplicat el nombre d’arquitectes en el servei” ha apuntat Gómez.

Quant als terminis, “en obra de nova planta s’ha reduït dels 9 mesos que es tardava amb l’anterior corporació a assignar tècnic per a començar a veure l’expedient en 4 mesos. Amb tota la documentació ben presentada, estem donant llicències en només 6 mesos. La reducció és molt més significativa en les llicències d’intervenció en edificis protegits, en els quals “el termini d’assignació de tècnic ha baixat dels 18 mesos a 6, per la qual cosa hem reduït un any el temps d’espera, un termini que era completament inacceptable” ha assegurat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − onze =