caixa popular

València s'adhereix a la Xarxa de Ciutat per l'Agroecologia

València s'adhereix a la Xarxa de Ciutat per l'Agroecologia
27/07/2017 -

Per unanimitat tots els grups polítics acorden l’adhesió al manifest de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia com a forma d’afirmar el compromís de la ciutat de València per a treballar per la constitució de la xarxa de Ciutats per l’Agroecologia i sumar-se com a ciutat fundadora. L’Ajuntament de València va signar el 15 d’octubre de 2015 el Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, i a l’octubre pròxim celebrarà una cimera internacional d’alcaldes per l’alimentació sostenible al planeta.

En aquest sentit, els pròxims dies 14, 15 i 16 de setembre de 2017 se celebrarà a València una jornada emmarcada en els actes de València Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2017, la qual sota el títol Societat civil, alimentació i ciutats sostenibles tindrà, entre altres objectius, consolidar el procés de constitució de l’esmentada Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia. Aquesta xarxa s’està impulsant conjuntament amb diverses ciutats espanyoles com ara Saragossa, Madrid, Pamplona, las Palmas de Gran Canaria o Lleida, entre altres.

Des de finals de l’any 2016 la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de València està treballant per donar impuls a la constitució d’una xarxa temàtica i territorial, al voltant de l’agroecologia com a sistema productiu capaç d’ajuntar responsabilitat social i ambiental en els sistemes alimentaris, i amb una dimensió territorial d’Estat Espanyol seguint les línies de treball marcades des del Comité de Seguiment del Pacte de Milà.

PAI DE BENIMACLET

A banda d’aquesta declaració institucional, el Ple de l’Ajuntament també aprova la nova alternativa per al PAI de Benimaclet que portava anys encallat.

La proposta realitzada pel regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, ha estat aprovada amb els vots a favor del Govern de la Nau i també del Grup Popular, mentre que el grup Ciutadans s’ha abstingut. Amb això, s’ha declarat la caducitat del Programa d’Actuació Integrada del Sector SUP T-4 Benimaclet (PAI) que portava encallat 20 anys.

Sobre l’alternativa, el regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, ha subratllat que “ens hem compromés amb els veïns de Benimaclet i la nova proposta recull els seus desitjos i es desenvoluparà en el termini més breu possible, encara que no serà fàcil per les normes a les quals està subjecta”, ha assegurat.

Narciso Estellés, regidor del grup municipal Ciutadans, ha qualificat de “carpetada ràpida” l’acció del regidor d’Urbanisme i ha afirmat que “els veïns de Benimaclet necessiten tindre una resposta”. Referent a això, Vicent Sarrià ha explicat que “fins ara no es podia fer més, solament preparar el terreny per a una alternativa positiva i així s’ha fet. No s’ha donat cap carpetada”.

Per al·lusions, en haver estat en la gestió del PAI com a anterior govern, Alfonso Novo, del grup municipal del Partit Popular, ha assegurat que els veïns de Benimaclet han explicat sempre amb tota la informació referent al PAI i que hauria de “servir de model de com tramitar un expedient”. A més, ha assegurat que “sempre s’han tingut en compte els interessos dels afectats per aquest projecte urbanístic”.

Sarrià ha afirmat que aquest PAI històric de Benimaclet s’ha allargat més del recomanable, i ha destacat que s’haja desembussat anys després, “quan s’ha pogut per sentència”. A les preocupacions de futur del grup Ciutadans, Vicent Sarrià ha respost que “cal esperar primer al fet que se solucione aquesta qüestió, i la seua tramitació, i es durà a terme de la forma més adequada per satisfer els desitjos dels veïns i veïnes de Benimaclet”.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − un =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris