25n
25N
25N

València recull 1.532 tones de residus després de la Nit de cap d'any

Els serveis sumen 11.154 tones des del 20 de desembre

València recull 1.532 tones de residus després de la Nit de cap d'any
01/01/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, destaca la reducció dels residus generats durant estes festes de Nadal en comparació a l’any passat i l’increment del reciclatge. Campillo ha agraït els operaris que han treballat durant aquest Cap d’Any per tal que a primera hora del matí tots els carrers de la ciutat estiguen nets i els contenidors buits. També recordat que l’Ajuntament manté actiu el dispositiu especial de neteja i recollida de residus urbans durant les festes de Nadal fins al pròxim 13 de gener.

Els serveis de neteja urbana i recollida de l’Ajuntament han arreplegat des del 20 de desembre 11.153.622 quilos de residus dels contenidors i els carrers de València. Una xifra que és lleugerament inferior al mateix període de l’any passat quan es van recollir 11.369.902 quilos. Una reducció d’un 1,20 per cent que ha valorat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, per la conscienciació ciutadana quant a la minimització en la generació de residus.

D’aquest balanç destaca l’increment del reciclatge, especialment de l’orgànica que ha sigut d’un 106 per cent superior el 2019. També incrementa el reciclatge dels envasos dels quals s’ha recollit un 32 per cent més, del paper-cartó un 16,78 per cent més i de vidre un 12,67 per cent més. Per contra, s’han reduït un 9 per cent els quilograms arreplegats als contenidors grisos de resta. Unes dades que per a Campillo demostren que el compromís dels veïns i veïnes de València pel reciclatge.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana ha agraït als operaris que estan treballant durant estes festes de Nadal dins el dispositiu especial que ha preparat l’Ajuntament “per tal que en dies com hui, després del Cap d’Any, els carrers de tota València estiguen nets i els contenidors buits”. De fet, durant el dia del 31 de desembre fins al migdia de hui, els equips de neteja i recollida de residus han arreplegat un total d’1.532.174 quilos de deixalles.

El dispositiu especial d’aquesta nit de Cap d’Any s’ha concentrat especialment en les zones de major afluència com ara la Plaça de l’Ajuntament, Plaça de Patraix, Plaça Hondures i Benimaclet, entre altres. En aquestes zones s’han instal·lat 100 parelles de papereres d’envasos i de resta de 120 litres, que es mantindran fins que es celebre la Cavalcada de Reis. Els operaris han treballat durant tres torns de matí, vesprada i nit. En concret, a la Plaça de l’Ajuntament el servei de neteja s’ha reforçat amb 8 peons, un camió cisterna, 3 agranadores i un recol·lector. Pel que fa a Patraix, s’han incrementat en 3 operaris i una agranadora, a banda de 4 contenidors més de 1.100 litres per a residus i 3 metàl·lics. D’altra banda, en les zones anomenades de “botellot” han treballat dos inspectors, 19 peons, 3 conductors, 2 cubes, i una agranadora. En total, en neteja de carrers durant aquesta nit han participat 38 peons per agranar i 24 per a recollir, a més de 19 conductores, 19 recol·lectors i 15 vehicles de repàs per diferents ubicacions.

Dispositiu especial de Nadal

L’Ajuntament de València ha incrementat el servei de neteja dels carrers i la recollida de residus urbans durant els dies festius del Nadal. Un dispositiu especial que estarà actiu fins al 13 de gener i que suposa un reforç de 13 operaris més cada dia en el servei de neteja i 20 més cada dia en el de recollida de residus urbans. El consistori ha invertit 200.000 euros en aquest reforç que posa l’accent en els caps de setmana i en els dies més destacats d’aquestes festes, com ha sigut el Cap d’any o serà la Cavalcada de Reis.

En concret s’han augmentat els torns dels operaris del servei de neteja de 300 jornades més als quals se suma l’ús d’equipaments com ara escombradores, equips de baldeig i recol·lectors durant 79 jornades. També s’ha doblegat el sistema de recollida de paper-cartó per les característiques pròpies d’aquestes festes i d’envasos per evitar qualsevol excés en els contenidors. S’han fet torns de matí, vesprada i nit en els dies 24 i 25 de desembre, 31 de desembre i 1 de gener a més del pròxim 5 i 6 de gener. A més, s’han reforçat els serveis porta a porta així com en les zones de restauració i de mercats com ara el Mercat Central i d’altres extraordinaris com és el cas del Mercat de Reis del Cabanyal. En aquest cas es preveu un increment dels operaris en actiu en 466 jornades més amb furgonetes i camions de càrrega.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent