València rep el premi de la Xarxa de Ciutats que Caminen per les conversions en zona de vianants

Guardar

0306 Premi Mobilitat Sostenible
0306 Premi Mobilitat Sostenible

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha rebut aquest divendres a Cadis el VII Premi de l'Associació Xarxa de Ciutats que Caminen, per les imminents conversions en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament i de la plaça de la Reina, dins de l'estratègia de recuperació de l'espai públic impulsada des del 2016 per l'Ajuntament de València.

En entregar el premi a València en la categoria de Grans Ciutats, el jurat ha destacat "la visió global de les transformacions presentades, que afecten àmplies zones de la ciutat, impulsant accions urbanes dirigides a fomentar el predomini per als vianants". Al mateix temps, ha afegit que "denota un gran esforç en la difusió de les actuacions dins d'un marc conceptual que ressalta als vianants com a protagonistes dels espais públics".

"És un honor rebre aquest reconeixement al compromís i determinació per a millorar la mobilitat per als vianants a València. Això ens anima a continuar treballant en la nostra ferma aposta per recuperar espais per a les persones i aconseguir una ciutat menys contaminada i més sostenible", ha assegurat Grezzi.

El lliurament del premi s'ha realitzat en el marc del VII Congrés sobre Ciutats que Caminen, que aquests dies se celebra a Cadis i en el qual participa la Regidoria de Mobilitat Sostenible. Grezzi ha participat en dues taules temàtiques, "Ciutat 30" i "Ciutat Inclusiva", en les quals ha explicat la nova Ordenança de Mobilitat de València, i ha fet balanç de les polítiques de mobilitat municipals (com la recuperació de l'espai públic, les rutes escolars, l'optimització del transport públic, o les mesures d'accessibilitat), realitzades en els últims anys per a redissenyar l'espai i afavorir la seguretat i la sostenibilitat en els desplaçaments a la ciutat de València.

València es va adherir en 2016 a la Xarxa de Ciutats que Caminen, formada per 46 urbs, i a la Carta Internacional del Caminar, que reconeix els beneficis de caminar, com a indicador clau de societats amb salut, eficiència, inclusió social i sostenibilitat.

Arxivat a:

Destacats