25n
Orgull
Orgull

València aconsegueix una nova ajuda per a invertir cinc milions en 194 nous edificis intel·ligents

València aconsegueix una nova ajuda per a invertir cinc milions en 194 nous edificis intel·ligents
27/03/2019 -

L’Ajuntament de València ha sigut adjudicatari d’una ajuda de cinc milions d’euros per a consolidar València com a Smart City. L’objectiu del projecte beneficiari, la Iniciativa Connecta VLCi, presentat per l’Oficina de Ciutat Intel·ligent, és dotar d’intel·ligència a 194 edificis municipals per a oferir nous servicis a la ciutadania i millorar la sostenibilitat i eficiència municipal.

El regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset, ha destacat que aquesta nova ajuda adjudicada a València és la segona que rep la nostra ciutat per part de l’entitat pública empresarial Red.es, dependent del Ministeri d’Economia i Empresa, després d’una primera, de la qual ja va resultar beneficiària l’any passat, per la iniciativa ‘Impulso VLCi’, en aquella ocasió amb una ajuda de sis milions d’euros per a dotze projectes diferents. Com ja ocorreguera aleshores, l’Ajuntament de València es farà càrrec del 50 per cent de la inversió mentre que l’entitat estatal assumirà l’altra meitat. “Situem València en l’avantguarda de les ciutats intel·ligents tant amb el projecte de l’any passat, Impulso VLCi, com amb aquesta Iniciativa Connecta VLCi amb la qual consolidem l’aposta de la nostra ciutat per a millorar els servicis públics en edificis esportius, museus, monuments, mercats municipals i escoles”, ha explicat.

En tots eixos espais municipals s’instal·laran sensors mediambientals interns i externs que permetran controlar la contaminació atmosfèrica i lumínica, la temperatura, la humitat, etc. També s’incorporaran sensors de consum d’energia i aigua per a vetlar per l’eficiència energètica i l’estalvi econòmic.

De manera complementària, en 16 mercats municipals es crearà una plataforma perquè clients, venedors i gestors puguen oferir els seus servicis online, mentre que en els edificis esportius les persones usuàries d’aquestes instal·lacions es veuran beneficiades per la nova plataforma de gestió en la qual podran realitzar reserves, veure les activitats que s’ofereixen i, gràcies als sensors d’aforament i accés, comprovar la disponibilitat de pistes. “Des d’un punt de vista de gestió municipal, amb la instal·lació de sensors en 58 edificis esportius seleccionats pretenem aconseguir un estalvi en temps i costos que redunden en benefici de la ciutadania”, ha explicat Fuset.

Per als 22 museus i monuments presentats s’oferirà una plataforma de venda d’entrades i un sistema de visualització de continguts, així com opcions relacionades amb la realitat augmentada, la geolocalització i l’experiència de la persona usuària.

A més, els edificis escolars també es beneficiaran d’aquesta ajuda, amb la implementació de sensors en prop d’un centenar de centres perquè la comunitat educativa puga comptar amb una plataforma de conscienciació mediambiental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 4 =