25n
25N
25N

València rebrà vora un milió i mig d'euros de la Unió Europea per a un Pla d'Atenció a Majors

València rebrà vora un milió i mig d'euros de la Unió Europea per a un Pla d'Atenció a Majors
18/08/2016 -

L’alcaldessa accidental i responsable de Benestar Social, Consol Castillo i el regidor d’Innovació Democràtica, Jordi Peris, han presentat el projecte europeu “Smart Living per a envellir millor”, en el qual participa de forma destacada la ciutat de València amb un pla pilot elaborat per les dos regidories i la fundació InnDEA. Esta iniciativa compta amb finançament comunitari i el seu objectiu és la incorporació de les tecnologies de la informació, especialment l’anomenada Internet de les Coses, a l’atenció de majors de 65 anys.

Segons ha explicat el regidor Jordi Peris, el projecte es desplegarà en ciutats de França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Finlàndia i el Regne Unit, a més de València, Madrid i diverses localitats de Galícia. València iniciarà el seu pla pilot d’assistència cap a final d’any amb la intenció de prolongar-lo durant tota la legislatura. La Unió Europea destinarà 25 milions d’euros a la totalitat del projecte, dels quals 1.400.000 euros s’assignaran a l’Ajuntament de València.

En paraules de Jordi Peris, l’objectiu del pla és “crear sistemes integrats de tecnologies i servicis d’ús senzill i fàcil configuració per a permetre que les persones estiguen permanentment connectades, dins i fora de la seua llar. El projecte consistix en la supervisió constant de la persona en la seua casa i fora d’esta per a conéixer-ne l’activitat quotidiana a través de sensors sense fils. A partir de les dades arreplegades s’identificarien patrons i rutines de comportament que permetran detectar desviacions significatives de la norma. Eixes desviacions podrien ser símptoma d’alguna incidència, per la qual cosa la seua detecció primerenca ajudaria a organitzar una actuació ràpida d’assistència”.

Per la seua banda, la responsable de Benestar Social, Consol Castillo, ha subratllat que l’objectiu últim del projecte és “garantir l’autonomia i la qualitat de vida tant de les persones majors, per a donar-los seguretat, com de les seues famílies i cuidadors que aconseguiran també més tranquil·litat”. Castillo ha posat l’accent en el fet que es respectarà estrictament la intimitat dels majors i es garantirà la privadesa de les dades. En esta fase pilot del projecte es desplegaran sensors sense fils en les residències d’un miler de persones majors de 65 anys, que visquen soles o passen soles gran part del temps.

El projecte ha sigut formulat i dissenyat per les regidories de Benestar Social i Innovació Democràtica al costat de la fundació InnDEA i serà dut a terme per un grup d’empreses del camp de la tecnologia, l’assistència domiciliària i la teleassistència, liderat per l’empresa valenciana TSB (Tecnologies per a la Salut i el Benestar), radicada en el Parc Tecnològic de Paterna.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + catorze =