25n
25N
25N

València realitza més d’un millar i mig d’intervencions de poda en l’arbrat viari

València realitza més d’un millar i mig d’intervencions de poda en l’arbrat viari
14/10/2020 -

El Servici Municipal de Jardineria Sostenible i el personal de l’Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars, durant el mes de setembre, ha efectuat 1.530 intervencions de poda, 160 de les quals a través d’actuacions no programades prèviament i efectuades amb caràcter urgent per avisos atesos. A més, ha realitzat la cobertura habitual de les necessitats ordinàries per al manteniment de les zones enjardinades.

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que entre els treballs que s’han dut a terme hi ha poda d’arbres i palmeres, eliminació de palmes seques o l’eliminació de dàtils per reduir el pes i el risc de trencaments. Entre els carrers i places que han sigut objecte d’actuacions completes hi ha els de la Guàrdia Civil (82 palmeres) o Jaume Roig (50 palmeres) així com Hernández Lázaro, Ricardo Micó o la porta de la Mar entre altres. A més, s’ha fet una poda de cirurgia en un om exemplar dins del jardí del Túria i s’ha procedit al reg en dues ocasions de l’arbrat acabat de plantar en la zona sud de la ciutat.

“Ens trobem davant actuacions que responen majoritàriament a la programació del servici municipal i de l’organisme autònom, que hem complementat amb l’atenció dels servicis urgents alertats per la ciutadania”, ha explicat Campillo, qui també ha fet valdre que s’ha afegit un nou equip per resoldre incidències de l’arbrat per afecció a propietats públiques i privades en la zona nord de la ciutat.

A més, s’han efectuat intervencions per controlar la vegetació en 25.657 escocells de la ciutat.

MANTENIMENT EN JARDINS

Altres treballs que s’han realitzat en les zones enjardinades de la ciutat són els de retallades, podes i segues. Tot, al marge del manteniment del mobiliari urbà, de zones de jocs infantils (fins al dia 18, quan es va determinar que s’havien de precintar per combatre l’expansió del coronavirus), d’obra civil i de reparació de xarxes de reg, a banda de la desinfecció diària de les zones infantils, la neteja de les fonts ornamentals i els tractaments fitosanitaris.

Entre les intervencions més destacades hi ha el ressembrat de praderies en la zona nord, mentre que pel que fa al Pla de Millora i Foment de la Biodiversitat s’han fet segues en totes les superfícies per regenerar-les, regar-les i monitorar l’evolució de la biodiversitat en eixes superfícies.

Per altre costat també s’han fet treballs de seguiment de la plaga del morrut roig (Rynchophorus ferrugineus) de les palmeres i s’han fet tractaments de tarongers per controlar els atacs de mosca blanca i el control d’afeccions fúngiques en rosers. Per exemple, en la plaça d’Enric Granados s’ha realitzat un tractament amb microinjecció al tronc per combatre la plaga de la vespa formadora d’agalles en ficus. També s’ha intervingut en grans zones enjardinades com les de Sociòpolis, la Rambleta, Blasco Ibáñez o el Parc Central, així com en jardins de barri com els d’Alfons el Benigne, Castellonet-Joan XXIII, plaça de l’Església del Forn d’Alcedo, Víctor Hino o Poeta Cervera i Grifol. A més, s’ha donat d’alta un nou espai enjardinat en Benimàmet, al Camí Nou de Paterna, i s’han instal·lat jardineres en l’entrada de quatre centres educatius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

bombers
CCCC
Valencia activa