25n
25N
25N

València vol regular el preu del lloguer com l'ha fet Berlín

València vol regular el preu del lloguer com l'ha fet Berlín
20/06/2019 -

“València també vol poder regular el preu del lloguer”, ha afirmat l’alcalde i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, en referència a la intervenció anunciada per la ciutat alemanya de Berlín per delimitar un màxim per als preus del lloguer. Per poder fer-ho, cal que la Generalitat active la Llei de la Funció Social de l’Habitatge.

“Anem reclamant la necessitat de limitar el preu del lloguer davant la pujada constant que està experimentant i per a evitar una bombolla immobiliària a la nostra ciutat”, ha recordat Ribó, qui ha destacat la iniciativa anunciada per Berlín per a congelar el preu dels lloguers durant els pròxims cinc anys. “A València també volem poder fer eixa regulació“, ha explicat.

Ribó ha fet seua l’anàlisi que la PAH ha traslladat al nou conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, i que hui ha fet pública a través d’un comunicat, sobre la necessitat d’abordar l’emergència habitacional i de desenvolupar reglamentàriament la Llei de la Funció Social de l’Habitatge, que ja aborda qüestions com ara la dels pisos buits. “Cal activar eixa llei perquè des de la nostra ciutat també puguem intervenir en els preus del lloguer”, ha indicat.

Aquesta mesura complementaria la creació de vivendes de lloguer a preu assequible i permetria no sols fixar un límit màxim de preu sinó també frenar el creixement del preu mitjà de lloguer i moderar-lo per poder donar resposta a les necessitats de moltes famílies valencianes. També contribuiria alhora a evitar que esclate una nova bambolla immobiliària a València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

activem alfafar