25n
25N
25N

València comença a aplicar un projecte pioner per a la detecció precoç del virus en aigües residuals

València comença a aplicar un projecte pioner per a la detecció precoç del virus en aigües residuals
07/05/2020 -

La ciutat de València ha començat a aplicar ja un projecte “pioner” per a la detecció precoç de rastres de coronavirus en aigües residuals, tant en l’entrada de depuradores com en els embornals, encara que els punts de mostreig poden arribar a un detall de barri o fins i tot d’edifici. D’aquesta manera, es podrà conéixer diàriament l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i ajudar en la presa de decisions.

El projecte arranca en la capital valenciana però la idea és estendre’l en les pròximes setmanes a tota la Comunitat i si es demostra la validesa operativa de les dades, estendre-ho a altres regions.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una roda de premsa per videoconferència en la qual també han participat el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque; la investigadora del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), del projecte, i el president de Global Omnium Medi Ambient, Eugenio Calabuig, després de la signatura d’un protocol de col·laboració per a executar aquest projecte en el marc de la lluita contra la pandèmia.

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, ha destacat la importància de “la transferència de coneixement científic a la utilitat dels ciutadans” que suposa un projecte com aquest, fruit d’una investigació prèvia que es va iniciar fa tres anys per a detectar virus en aigües residuals i que ara s’aplica al cas de la Covid-19.

Duc espera que en pocs dies els resultats de l’execució del projecte puguen ajudar “veritablement” a la resolució dels problemes sanitaris i en la presa de decisions, i així poder estendre-ho a altres regions. Segons ha dit, en altres països també s’està pensat a implantar una cosa similar però en l’àmbit operatiu no coneix un altre exemple: “es pot dir amb tota justícia que aquesta implantació en la Comunitat Valenciana és una cosa pionera”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =