València comença a aplicar un projecte pioner per a la detecció precoç del virus en aigües residuals

La ciutat de València ha començat a aplicar ja un projecte “pioner” per a la detecció precoç de rastres de coronavirus en aigües residuals, tant en l’entrada de depuradores com en els embornals, encara que els punts de mostreig poden arribar a un detall de barri o fins i tot d’edifici. D’aquesta manera, es podrà conéixer diàriament l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i ajudar en la presa de decisions.
El projecte arranca en la capital valenciana però la idea és estendre’l en les pròximes setmanes a tota la Comunitat i si es demostra la validesa operativa de les dades, estendre-ho a altres regions.
Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una roda de premsa per videoconferència en la qual també han participat el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque; la investigadora del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), del projecte, i el president de Global Omnium Medi Ambient, Eugenio Calabuig, després de la signatura d’un protocol de col·laboració per a executar aquest projecte en el marc de la lluita contra la pandèmia.
El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, ha destacat la importància de “la transferència de coneixement científic a la utilitat dels ciutadans” que suposa un projecte com aquest, fruit d’una investigació prèvia que es va iniciar fa tres anys per a detectar virus en aigües residuals i que ara s’aplica al cas de la Covid-19.
Duc espera que en pocs dies els resultats de l’execució del projecte puguen ajudar “veritablement” a la resolució dels problemes sanitaris i en la presa de decisions, i així poder estendre-ho a altres regions. Segons ha dit, en altres països també s’està pensat a implantar una cosa similar però en l’àmbit operatiu no coneix un altre exemple: “es pot dir amb tota justícia que aquesta implantació en la Comunitat Valenciana és una cosa pionera”, ha subratllat.
No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?
Escriu el teu comentari