25n
25N
25N

València protegirà la venda del Porrat, Palmes i minetes

València protegirà la venda del Porrat, Palmes i minetes
24/01/2019 -

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha explicat que la nova ordenança de venda no sedentària de València incorporarà al seu redactat la regulació i protecció d’alguns dels mercats especials que se celebren en dates assenyalades a la ciutat i que no figuraven dins de l’ordenança actual. Així, Galiana ha avançat que «excepcionalment i amb caràcter temporal l’Ajuntament autoritzarà diferents tipus de vendes que estaran reconegudes en l’ordenança, de forma que potenciem i protegim aquests mercats des del Consistori».

La venda de Porrat és una d’elles, un mercat que es podrà autoritzar amb motiu de les festivitats de Sant Antoni, Sant Blai, Carnestoltes i Santa Llúcia, a les portes de les esglésies de Sant Martí, Sant Valer, Campanar, Santa Llúcia i Sant Vicent.

La venda de Palmes també s’incorpora a la nova ordenança, un mercat que es podrà autoritzar durant els tres dies previs a la celebració del Diumenge de Rams, als voltants del Mercat Central; i durant el dia d’aquesta tradicional festivitat, també serà possible trobar-lo a la plaça de la Reina.

Aquestes dos no són les úniques vendes que regularà millor la nova ordenança, també s’incorpora a l’articulat la venda de minetes als voltants del Mercat Central, així com la venda de flors en els voltants dels cementeris, unes vendes que es podran autoritzar amb motiu de la festivitat de Tots Sants, definint les condicions temporals i espacials anualment per mitjà d’un Ban de l’Alcaldia.

Així mateix, es podrà autoritzar la venda d’articles típics de l’«escuraeta» i articles de ceràmica, a la plaça de la Reina des del segon diumenge de maig, dia de la Mare de Déu dels Desemparats, fins al diumenge de la festivitat del Corpus.

«Es tracta de mercats molt antics i amb molta tradició a la nostra ciutat, que amb el pas del temps, en alguns casos, han anat reduint-se, per això volem que l’Ajuntament els reconega i els regule. Ja hem dignificat el mercat de l’«escuraeta» o el de Nadal dotant-los d’uniformitat, facilitant-los unes millors instal·lacions i, ara, volem continuar protegint-los amb la incorporació de la seua activitat en l’ordenança, perquè si no, en l’àmbit administratiu, és com si no existiren», ha dit el regidor Galiana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =

bombers
CCCC