25n
25N
25N

València prorroga d’ofici a 813 famílies les beques menjador del curs passat

València prorroga d’ofici a 813 famílies les beques menjador del curs passat
05/11/2020 -

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha dit que la Junta de Govern Local de demà aprovarà d’ofici la pròrroga de les 813 ajudes de Servicis Socials per a sufragar gastos de menjador escolar concedides per al curs 2019-2020. A més, de forma paral·lela a aquesta pròrroga, es concedeixen les primeres 446 noves beques de la convocatòria ordinària que s’ha dut a terme per al curs 2020-2021. Però no seran les úniques, ja que en aquesta convocatòria l’Ajuntament ha concedit un total de 1.849 beques menjador noves, que sumades a les prorrogades del curs anterior fan un total de 2.662 famílies beneficiàries, “sense dubte una xifra rècord en la ciutat de València”, ha dit Lozano.

D’aquesta manera, l’Ajuntament aprovarà demà concedir les primeres 1.259 beques d’un total de 2.662. A més, cal recordar que el consistori ha augmentat en 185.000 euros la partida prevista per a esta finalitat, de manera que s’ha aconseguit la quantitat d’1.855.000 euros en ajudes per a sufragar les despeses de menjador escolar durant el curs 2020-2021 (el curs passat, aquesta quantia va ser d’1.670.000 euros).

Tal com ha explicat la regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, «hem adoptat el procediment de concessió d’ajudes municipals de menjador escolar per a aquest curs, d’una banda donada la situació d’excepcionalitat davant la qual ens trobem i les dificultats econòmiques de les famílies que s’han agreujat; i per una altra també les dificultats de tramitació que venen derivades de les restriccions sanitàries imposades. Per tant, donem continuïtat a totes les ajudes que ja estaven concedides l’any passat per facilitar la vida de les famílies i d’altra banda concedim 1.849 noves beques per poder atendre les necessitats de totes les famílies que ho necessiten”.

D’aquesta manera, les persones menors d’edat que ja van haver resultat beneficiàries en l’última convocatòria de l’Ajuntament de València d’ajudes per a sufragar despeses de menjador escolar per al curs 2019-2020, demà tindran aprovats els ajuts per a aquest curs 2020-2021 sense que hagen hagut de fer cap tràmit La decisió obeeix a les condicions que ha imposat la pandèmia per covid-19, «que ha donat lloc a un escenari totalment diferent». «L’obligació de conjugar les necessitats econòmiques i sanitàries comporta el replantejament de la gestió habitual de les ajudes de menjador escolar, mitjançant un model especialment adaptat i dissenyat per a la situació actual d’excepcionalitat», ha explicat Lozano, que ha subratllat que en el disseny d’aquest model s’han tingut en compte les previsions econòmiques que es deriven de la crisi sanitària i que auguren un panorama molt complicat per a les famílies, especialment, per a aquelles que ja anaven patint una situació de precarietat econòmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 20 =