25n
25N
25N

València proposa a la Generalitat un projecte de litoral verd

València proposa a la Generalitat un projecte de litoral verd
04/12/2019 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha traslladat a la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inmaculada Orozco, i a la directora general, Rosa Pardo, la voluntat de treballar conjuntament per desenvolupar aquest projecte de litoral verd amb una concreció que done resposta al context d’emergència climàtica, atenga les reivindicacions veïnals històriques i enfortisca el model verd de la ciutat.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, s’ha reunit amb la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inmaculada Orozco, i amb la directora general, Rosa Pardo, amb la voluntat de treballar conjuntament per tal de desenvolupar un projecte de litoral verd per a la ciutat dins l’Estratègia de Paisatge que la Conselleria de Política Territorial licitarà en la línia de costa entre Sagunt i Cullera. “Un projecte que done resposta al context d’emergència climàtica, atenga les reivindicacions veïnals històriques i enfortisca el model verd de la ciutat”, ha dit Campillo.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana ha traslladat a les representants de la Generalitat la disposició de col·laborar per desenvolupar una infraestructura verda per rebaixar l’impacte del port en la ciutat, “hem de resoldre la transició port-ciutat des de la sostenibilitat i d’una manera amable”. A més, segons Sergi Campillo, “hem de donar una solució definitiva a les reivindicacions històriques dels veïns i veïnes de Natzaret que passa, entre altres coses, per la cessió al barri dels terrenys que continuen sent propietat ara de l’Autoritat Portuària”. El vicealcalde ha assenyalat que esta és una de les prioritats del govern municipal i ha destacat actuacions com ara “el Parc de Desembocadura que obrirà de seguida de manera provisional mentre estem treballant en el disseny definitiu”.

Campillo ha explicat que “totes aquestes accions s’han d’englobar dins del nou Pla Verd de València amb un projecte integral que reverdisca el nostre litoral, articulant diversos plans d’Ecologia Urbana”. Entre aquestes iniciatives, el vicealcalde ha nomenat, a més del Parc de Desembocadura amb eixida natural del riu a la mar, la renaturalització del passeig de la Malva-rosa; la recuperació ja iniciada de l’espai públic de la Marina; la posada en valor de l’Horta de la Punta i camins agrícoles; l’adequació mediambiental amb ús públic del nou llit del riu Túria; i la integració paisatgística de l’Albufera des de la millora de la connectivitat, transversalitat i accessibilitat als poblats del Sud.

“Si als anys 80, el Jardí del Túria, en resposta a les reivindicacions ciutadanes, es va convertir en un projecte il·lusionant i vertebrador de la ciutat, ara l’Ajuntament de València vol compartir amb la ciutadania el seu model verd de ciutat, amable, on el litoral és un dels nostres grans valors”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =

art en blanc