25n
25N
25N

València presenta una proposta al Ministeri per a completar la fibra de molt alta velocitat a la ciutat

València presenta una proposta al Ministeri per a completar la fibra de molt alta velocitat a la ciutat
15/02/2021 -

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha confirmat hui que València traslladarà al Govern d’Espanya una proposta per a completar el mapa de fibra òptica de molt alta velocitat en tot el terme municipal de València amb especial atenció als pobles en els quals el servici d’internet proporcionat per les empreses de telecomunicacions no aconsegueix velocitats òptimes. La proposta compta amb una carta de suport de la Generalitat Valenciana, materialitzada pel director general per a l’Avanç de la Societat Digital.

L’Ajuntament de València respon així a la convocatòria d’expressions d’interés del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital amb la qual es pretén rebre propostes de col·laboració publicoprivada que permeten desplegar la banda ampla de molt alta velocitat i les xarxes 5G en el marc dels fons europeus. El document presentat per l’Ajuntament ha sigut redactat per una comissió liderada pel personal tècnic de l’Oficina Ciutat Intel·ligent i altres servicis municipals, com el de Gestió de Recursos, després d’una intensa ronda de contactes amb els principals teleoperadors, que han ajudat a tindre un major coneixement sobre la realitat de la fibra en tot el terme municipal. Aquesta s’encaixa, a més, en els plans de la Generalitat Valenciana en previsió al fet que les futures convocatòries d’ajudes vagen més enllà de l’àmbit local i requerisquen la implicació dels governs autonòmics per a projectes de connectivitat de gran envergadura.

Fuset ha valorat molt positivament la proposta i ha explicat que “aquest document, en primera instància, ens permet corregir al Ministeri la seua informació sobre el desplegament real de la xarxa a València com a pas previ perquè actue” i ha afegit que “encara que València és una de les ciutats amb millor desplegament de fibra òptica al país europeu amb major xarxa, encara existeixen zones blanques com els pobles de València que -com ha posat de manifest la pandèmia de la COVID-19- encara necessiten majors esforços per part de les empreses de telecomunicacions per a aconseguir un servici òptim”.

La intenció de l’Ajuntament és, segons ha explicat Fuset, “fer front comú perquè les empreses de telecomunicacions aprofiten qualsevol oportunitat de suport econòmic per a arribar al 100 % del terme municipal” i ha recordat que “encara que la qüestió s’escapa de les nostres competències estem actuant absolutament compromesos amb una causa veïnal de demanda de major connectivitat que afecta encara a prop del 5 % de la població”.

Fuset ha apuntat així que aquesta actuació forma part d’una estratègia global de l’Ajuntament amb la qual València insta les empreses de telecomunicacions a completar l’extensió de la fibra en tot el terme municipal. En aquest sentit la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha recordat que per part de l’Ajuntament s’ha garantit que el nou contracte de telecomunicacions porte la fibra òptica a edificis municipals d’una dotzena de pobles de València. “Pretenem garantir una connectivitat i els servicis de telecomunicacions mínims necessaris en tots els servicis municipals, fomentar la millora de la qualitat oferida pels operadors de telecomunicacions en tot el nostre terme municipal, millorar la connexió sense fil tant en edificis municipals com en espais públics, articular el desplegament de dispositius d’internet de les coses i millorar les comunicacions del personal en mobilitat, entre altres”, ha concretat.

La Manifestació d’Interés a la qual València ha donat resposta s’emmarca dins de l’estratègia Espanya Digital 2025 les metes de la qual són aconseguir que la totalitat de la població tinga cobertura de banda ampla de 30 Mbps en 2023 i, de cara a 2025, aconseguir el 100 % de cobertura de 100 Mbps. Quant a l’Estratègia 5G, l’objectiu és que l’any 2025 el 75 % de la ciutadania tinga cobertura 5G mitjançant les seues bandes prioritàries. No obstant això, el propòsit és avançar el desplegament d’aquestes xarxes en zones rurals i poc poblades, àrees en les quals els operadors tarden a arribar amb els models d’extensió convencionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + catorze =