25n
25N
25N

València es prepara davant la possibilitat que a les 13h arribe el pitjor de la DANA

El Regidor de Protecció Ciutadana anuncia que ja hi ha dispositius desplegats “en els punts més sensibles”

EP

València es prepara davant la possibilitat que a les 13h arribe el pitjor de la DANA
13/09/2019 -

Aarón Cano, el Regidor de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València, ha relatat als mitjans que tots els diferents cossos involucrats en la seguretat de la ciutat “estàn preparats“. Ho està davant l’avís de l’Agència Estatal de Meteorologia que, avisa, el “pitjor”, en cas de complir-se les prediccions, es produirà a partir de les 13h.

EL Gabinet de Crisi s’ha reunit aquest matí per segona vegada, per a deixar llestos “els últims aspectes del pla d’emergències contra inundacions”. Tots els serveis d’emergència estan “preparats i disposats per a escometre les possibles contingències” de la DANA.

Segons ha relatat Cano, tot funciona segons el que es preveu pese a l’inesperat “efecte rebot” de la DANA, que després de baixar a Alacant, torna a dirigir-se a València.

Segons ha apuntat l’edil, és a partir de les 13h quan pot arribar el pitjor, per la qual cosa “ja hi ha desplegats” personal dels serveis d’emergències, “especialment en les pedanies del sud i nord de València”, en zones més susceptibles d’inundacions.

Des de la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía assenyala que estan “donant informació al minut a tots els responsables del Protocol d’Emergències”, per a tindre dades en temps real que ajuden en qualsevol mena d’actuació o desplegament. Asseguren que totes les estacions de bombament i punts més vulnerables “es monitoren” en tot moment. Uns llocs que tenen identificats des de les fortes pluges del passat any.

Cano ha recordat les recomanacions d’evitar les zones inundables, i que seria per a ells “un èxit”, que si arriba el cas de grans índexs de pluja, que “no calguera rescatar a ningú”, és a dir, que no hi haguera hagut casos de perill personal.

Finalment, ha recomanat atendre els canals oficials “únicament”, com l’AEMET, 112, Ajuntament de València i Bombers. Informació que tots transmeten en directe a través de les xarxes socials i whatsapp. “Cal evitar ‘bulos’ que puguen redundar en un pitjor servei d’emergències”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =