25n
25N
25N

València prepara un conjunt de mesures per a ajudar les arts escèniques a pal·liar la crisi

València prepara un conjunt de mesures per a ajudar les arts escèniques a pal·liar la crisi
13/04/2020 -

L’Ajuntament de València prepara un conjunt de mesures destinat a ajudar al sector de les arts escèniques, consensuat amb les associacions de professionals, davant la crisi de coronavirus. Aquesta pandèmia ha provocat la suspensió de les actuacions a les sales d’exhibició, teatres, carrers i centres culturals, paralitzant l’activitat dels professionals del sector.

En aquest escenari, la Regidoria d’Acció Cultural elabora un pla específic per a fer costat al teixit professional de les arts escèniques, després de recollir la majoria de les peticions que han fet arribar les associacions professionals del sector, “treballant amb elles braç a braç per a enriquir-les”, destaca el consistori en un comunicat.

Les associacions professionals del teatre, dansa i circ, creadors, companyies, empreses productores i distribuïdores que integren el sector escènic de la ciutat van subscriure un document conjunt en el qual demanen a l’Ajuntament un paquet de mesures que permeten pal·liar els efectes derivats de la crisi de la Covid-19.

Després del seu estudi, la responsable d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, va mantindre una videotelefonada grupal amb representants de les associacions per a tractar tots els punts i assegurar-los que faran “tot el possible per a fer costat al sector en aquests moments tan complicats”.

Les mesures són l’avançament de les convocatòries d’ajudes a les arts escèniques previstes per a 2020, en la mesura que siga possible, així com l’agilitació de la seua tramitació. També s’agilitarà el pagament de factures dels treballs realitzats, encara que l’edil ha remarcat que el període mitjà de pagament de l’Ajuntament és “molt reduït”.

En la mateixa línia, la pròxima convocatòria d’ajudes municipals a les arts escèniques tindrà en consideració que els criteris de baremació s’adapten a la situació actual “el màxim possible”.

A mitjà termini, en les subvencions i ajudes de 2021 no es tindrà en compte la falta d’activitat a causa de la crisi en la puntuació obtinguda per la trajectòria artística de l’any anterior. Es tracta de les ajudes de producció escènica, projectes d’especial interés, festivals i circuits, residències de creació i sales.

“ZERO CANCEL·LACIONS”

Respecte a les programacions suspeses dels teatres de gestió municipal, el Teatre El Musical (TEM) i La Mutant, l’Ajuntament treballa per a encaixar, sempre que siga possible, les funcions, mostres i activitats en la programació de la pròxima tardor i hivern. Aposta per una “política de cancel·lacions zero”.

També perquè no baixe el nombre de funcions anual, tractarà, en el marc municipal i de recursos disponibles, que la temporada s’estrene abans que en anys anteriors; és a dir, que comence al setembre i no a l’octubre.

Una altra de les mesures que estan sobre la taula és la de no tancar els teatres municipals al desembre per a acollir funcions i començar el mes de gener la temporada oficial de 2021. Es prioritzarà la contractació de companyies i artistes locals, “sempre garantint la qualitat de la programació”.

Paral·lelament, Acció Cultural vol continuar fent costat als festivals escènics quan puguen reiniciar l’activitat amb normalitat, mantenint un diàleg “constant” amb el sector per a analitzar el desenvolupament de la situació i de l’aplicació d’aquestes mesures. I pretén elaborar un pla de rellançament de l’activitat per a impulsar la resposta del públic una vegada superat el confinament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =