25n
25N
25N

L'Ajuntament de València posa en servei Petxina II, un nou espai per a confinar a persones sense sostre durant l'estat d'alarma

El nou equipament compta amb 50 places que se sumen a les 910 habilitades fins al moment

L'Ajuntament de València posa en servei Petxina II, un nou espai per a confinar a persones sense sostre durant l'estat d'alarma
07/04/2020 -

El recurs de campanya muntat en el complex esportiu municipal de La Petxina per confinar persones sense sostre s’ha posat hui en servici. Amb este nou espai, l’Ajuntament compta amb 50 noves places, que s’afegixen a les 910 destinades fins a este moment «per acollir un col·lectiu especialment vulnerable davant l’impacte de la COVID-19». Així ho ha explicat hui la regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, en visitar les instal·lacions d’este equipament anomenat Petxina II, «un lloc segur per passar l’Estat d’Alarma que, a més, permetrà acostar a les persones sense sostre recursos socials com la Renda Valenciana d’Inclusió».

La regidora de Servicis Socials ha explicat que entraran unes deu o quinze persones al dia, derivades del Centre Municipal d’Atenció a les Persones sense sostre. «Hem de fer-ho escalonadament perquè cal recavar tota la informació que disposa l’Ajuntament d’estes persones, de les seues necessitats tant a nivell social com a mèdic, perquè moltes han de dur o començar una pauta per malaltia crònica, mental, o per addiccions»

Així, segons esta previsió, cada dia s’incorporen al recurs un grup d’este col·lectiu fins a completar l’aforament de l’espai, i amb la garantia que el recurs funciona adequadament. «I Una vegada este recinte estiga complet, començarà a donar-se noves entrades a l’alberg de campanya preparat en el poliesportiu municipal del Cabanyal, on es podrà donar allotjament altres 80 persones».

Estes dotacions se sumaran a la xarxa d’atenció integral que València posa a disposició d’este col·lectiu «oferint-los un lloc segur on passar el confinament #COVID19», ha assegurat la regidora en afegir que, a més, en este temps d’Estat d’Alarma, en què estes persones romandran confinades, l’Ajuntament aprofitarà per a acostar-los els recursos socials dels quals es poden beneficiar».

«Ara mateix, estem oferint servici d’alimentació, d’higiene personal, atenció sanitària, activitats lúdiques, inserció social i, per descomptat, llit per a dormir en un lloc segur i fora del carrer, i aprofitàrem el confinament per a iniciar els tràmits de sol·licitud de la Renda Valenciana d’Inclusió en els casos que siga possible», ha confirmat la regidora Isabel Lozano.

«Un dels problemes a l’hora de poder sol·licitar estes ajudes és el desconeixement per part de les persones que se’n podrien beneficiar, tot i l’ajuda que presten al respecte les entitats socials i l’equip d’assistència d’emergència social. Però ara aprofitarem que estaran sota un seguiment molt detallat per a informa-los-en i poder gestionar ajudes a les quals es poden acollir per a fomentar la seua inserció social», ha conclós Isabel Lozano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =