25n
25N
25N

València posa en marxa una nova iniciativa per difondre la música en valencià: per gèneres musicals a través de llistes de Spotify

València posa en marxa una nova iniciativa per difondre la música en valencià: per gèneres musicals a través de llistes de Spotify
15/09/2020 -

El Gabinet de Normalització Lingüística (GNL) de l’Ajuntament de València continua promovent la música en valencià a través de llistes temàtiques en la plataforma Spotify. En esta ocasió, el GNL publicarà de forma periòdica i a partir d’aquest dimecres, dia 16, vora 20 llistes més en el seu perfil d’eixa xarxa social (GNLVLC) per mostrar la gran varietat de gèneres i subgèneres musicals que hi ha en valencià: pop, rock, indie, soul, blues, rock- and-roll, rumba, folk, reggae, ska, electrònica, entre altres. S’ha prestat una atenció especial als gèneres urbans com el hip-hop, el reggaeton i, fins i tot, el trap, populars entre la gent jove, per acostar-los les cançons en valencià.

El resultat és un ventall molt ampli que va des dels gèneres tradicionals fins als estils urbans. En este sentit, la iniciativa pretén trencar els tòpics que associen la música en valencià només al folk tradicional, a les cançons de rock amb instruments tradicionals com la dolçaina o a les lletres reivindicatives. “En valencià es fa tota mena de música i les lletres parlen, també, de les coses més diverses: d’amistat, d’amor, de desamor, de la quotidianitat, de festa, d’oci… Per això és tan important la tasca de normalització i difusió que promovem des de l’Ajuntament i des del GNL en concret”, ha destacat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario.

Totes les llistes es poden escoltar gratuïtament en Spotify. Cal accedir al perfil GNLVLC i consultar totes les llistes públiques. Si es vol crear un accés ràpid, es poden guardar entre les llistes preferides fent clic en ‘Seguir’ (o ‘Follow’). També es poden enviar suggeriments de cançons per tal de mantindre-les actualitzades constantment.

Aquestes llistes se sumaran a les deu que ja ha publicat el GNL des del passat mes de març: la llista de cançons amb veus femenines per reivindicar el 8 de març, les huit llistes per moments (per despertar, relaxar-se, cantar, fer esport, cuinar, ballar…) i la llista amb motiu de l’Orgull LGTBI.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 4 =