25n
25N
25N

València planeja obrir dos nous mercats de venda directa

Aquest cap de setmana se celebra, en la plaça de l’ajuntament, el mercat “de l’Horta a la plaça”, amb el mateix estil

València planeja obrir dos nous mercats de venda directa
24/01/2020 -

L’Ajuntament projecta obrir dos mercats de venda directa per tal d’acostar els productes de l’horta a la ciutadania, segons ha anunciat hui el regidor d’Agricultura i Horta, Alejandro Ramon, durant la presentació d’allò que es coneix com «De l’horta a la plaça», una jornada que se celebra a la plaça de l’Ajuntament, on es poden degustar i comprar productes de l’horta directament als seus productors.

La pròxima cita serà aquest diumenge, 26 de gener, de 10 del matí a 16 hores de la vesprada. Durant aquest temps, la plaça de l’Ajuntament de València es transformarà per cinqué any consecutiu en un mercat agrícola de proximitat. «Es tracta –tal com ha ressaltat el regidor- d’un esdeveniment amb èxit que demostra que la ciutadania demanda aquest comerç i aquest producte i que els veïns i les veïnes tenen ganes i es mostren satisfets de poder adquirir les fruites i les verdures comprant-los directament als productors, als llauradors de la nostra horta».

«Per aquesta raó, i perquè el govern del Rialto sempre ha estat i estarà al costat dels llauradors i llauradores i, especialment, al costat dels xicotets productors, un dels nostres objectius, de cara a aquest mandat, és crear i facilitar canals de comercialització», ha manifestat el regidor en explicar que després de la modificació de l’Ordenança de Comerç, es pot contemplar la creació de nous mercats, de venda no sedentària, de tipologia alimentària, i aclarir que la voluntat de l’executiu local és crear dos nous mercats de venda directa en aquesta ciutat. «És a dir, volem passar d’aquest mercat que té una edició anual i simbòlica, a mercats que siguen de venda directa que respondran a les demandes dels llauradors i llaurades i que tindran una periodicitat molt major».

Pel que fa al mercat d’aquest diumenge, el regidor ha concretat que participaran quasi 70 expositors que ompliran la zona central de la plaça oferint productes de Km0 i d’elaboració artesanal. Així, tal com ha explicat el regidor, les persones que visiten aquest espai tindran al seu abast fruites, verdures, formatges, pans, cerveses artesanes, mels, taronges, productes derivats de la xufa, olis, vins ecològics, xocolate, patés ecològics, embotits d’Utiel, productes derivats de la varietat de raïm Bobal i fins llavors per a cultiu.

De les parades que s’alçaran en la plaça 30 són d’expositors que arriben de la mà del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, 1 està vinculat al sector pesquer (Confraria de Pescadors del Palmar), 9 són Sistemes de Preferència Garantides, 10 representants de la societat civil, 5 són productors de Mercavalencia, 3 entitats d’inserció sociolaboral i 11 són empreses associades a PROAVA.

«La idea és –segons ha aclarit l’edil- acostar a tot el veïnat de València, i als turistes que ens visiten, els productes valencians de l’horta sense intermediaris i promocionar els productes elaborats de manera artesanal pels nostres emprenedors rurals».

Aquesta activitat impulsada un any més des de la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de l’Ajuntament de València, el Consell Agrari Municipal de València i Proava, amb la col·laboració de diferents entitats comptarà amb l’esmentada zona d’exposició i venda de productes elaborats i artesanals, i amb espai per a l’esplai amb tallers infantils, exposicions, activitats musicals, degustacions i tota classe d’esdeveniments de difusió d’entitats de sobirania alimentària. Aquesta zona destinada a la dinamització es divideix en 3 parts i un escenari, que gestionaran diverses entitats i institucions vinculades a l’organització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent